Ieri a cazut cortina peste editia 2006 a Campionatelor Mondiale de volei in sala, gazduite de Japonia. Competitia a fost castigata de Rusia, care a reusit sa depaseasca in finala principala favorita, Brazilia, formatie ce reusise performanta de a nu pierde nici o intalnire in ultimele 18 luni. Meciul a fost deosebit de spectaculos, organizatorii estimand ca 250.000 de telespectatori au urmarit aceasta intalnire.

Rusia s-a impus cu scorul de 3-2 (15-25, 25-23, 25-18, 20-25, 15-13), finalul meciului gasindu-l pe antrenorul italian al noilor campioane mondiale, Giovani Caprara, in culmea fericirii: "Am avut trei jucatoare-cheie: Godina, Gamova si Sokolova, care au fost extrem de motivate, fara motivatie fiind imposibil sa ai o prestatie buna. Am avut un servant care poate sa alerge cinci ore si tot ar putea servi impecabil, un libero care a facut preluari de exceptie si doua jucatoare de blocaj care au jucat ireprosabil. In plus, am mai avut in echipa alte cinci voleibaliste care, alaturi de intreg staff-ul, au muncit pe branci in ultimele sase luni".

Marea surpriza a competitiei a fost selectionata Serbiei si Muntenegrului, care a reusit sa-si adjudece medaliile de argint, invingand cu 3-0 Italia in finala mica. Tehnicianul selectionatei tarii vecine, Zoran Terzic, care va antrena formatia romaneasca CSU Galati in sezonul urmator, s-a declarat "incantat" de modul in care elevele sale s-au comportat la acest turneu final, Serbia si Muntenegru, care va avea anul viitor federatii diferite, invingand de doua ori nationala "azzurra", fosta campioana mondiala, la acest CM.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.