Romania a incins Spania in cuptorul tineretii tricolore de la Cadiz, asa ca Euro 2008 se vede mai aproape. Unicul gol al amicalului de lux a fost marcat de Ciprian Marica, in minutul 58, la capatul unei actiuni personale de toata splendoarea.

Averea: Greu sa-l bati pe Casillas?

Ciprian Marica: Mi-a luat aproape o ora, nu? Sunt multumit ca am inscris iarasi, dar mai ales sunt fercit ca echipa a castgat pe terenul unui adversar redutabil. A fost un test important si util pe acest final de an. Trebuie sa ne bucuram cu totii de acest rezultat.

In prima repriza ai parut cam greoi…

Recunosc, in prima parte a meciului, cand am jucat mai retras, pe dreapta, mi-a fost mai dificil. Nu eram obisnuit sa joc acolo, mai ales ca trebuia sa fac si faza defensiva. In a doua repriza, in atac, totul s-a schimbat si cred ca s-a vazut ca m-am descurcat mult mai bine.

Din tribune, te-au monitorizat Juventus, Palermo si alte cluburi mari...

Sunt flatat, dar atat. Nu ma intereseaza, deocamdata, sa plec. Sunt sub contract cu Sahtior, dar daca in vara se poate, normal ca mi-as dori sa joc la o echipa puternica din Vest. Mi-ar placea sa evoluez chiar in Spania.

Cum a fost fara Mutu in teren?

Era foarte bine daca era si Adi la Cadiz, dar sper ca succesul nostru sa-l bucure si sa fie un fel de cadou, de la distanta, pentru el.

Cu golul din acest amical, i-ai cam facut zile fripte antrenorului Luis Aragones...

Stiu ca nationala Spaniei traverseaza o perioada critica, dar asta e viata. De cate ori intru pe teren, incerc sa joc cat mai bine si sa inscriu de cate ori am ocazia. Sunt insa sigur ca ibericii vor ridica fruntea in timp foarte scurt, pentru ca au un fotbal de calitate.