Pentru sportul romanesc, a fi campion mondial nu mai inseamna nimic. Singurul medaliat cu aur la probe olimpice in acest an, Marian Dragulescu, si-a renegociat, zilele trecute, indemnizatia lunara primita din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Dupa lungi discutii cu oficialii COSR, el a primit o marire, care pentru unii pare onorabila. Coroborat cu ceea ce incaseaza de la Dinamo, Dragulescu ajunge la un venit lunar de aproximativ 1.500 de euro, adica mai putin decat castiga un ospatar in multe tari europene.

Deranjat de faptul ca primeste din partea forului olimpic roman o indemnizatie mult prea mica fata de performantele pe care le obtine, gimnastul Marian Dragulescu, dublu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale din acest an, a mers la COSR pentru a-si renegocia drepturile financiare. si a plecat de pe pozitii ferme: "Imi mariti venitul lunar sau ma duc sa-mi vad de viata in alta parte. Pentru ca m-am saturat sa iau un salariu din care sa traiesc de pe o luna pe alta. Daca nu as lua aurul la Mondiale sau Europene, as muri de foame. Un chelner in strainatate ia dublu decat castig eu aici, ca sportivul numarul unu al tarii", a fost discursul "Marocanului", in fata membrilor COSR.

Dupa dezbateri s-a ajuns la concluzia ca lui Dragulescu i s-ar cuveni o marire accentuata, dar in limita suportabilitatii bugetului. In aceste conditii, cel mai bun sportiv roman al anului 2006 a ajuns la un venit lunar de aproximativ 1.500 de euro, in aceasta suma intrand si salariul din partea Clubului Sportiv Dinamo, unde este legitimat.

Un venit care, la prima vedere, pare rezonabil, dar care e departe de ceea ce inseamna respectarea valorii sportive romanesti, daca ne raportam la simplul fapt ca, in alte tari europene, aproximativ 2.000 de euro este salariul unui ospatar. Pe de alta parte nu mai trebuie uitat faptul ca un fotbalist mediocru din Liga 1 castiga cu mult mai mult. si cu toate acestea, membrii COSR sustin ca ceea ce inseamna elita in sportul romanesc primeste ceea ce i se cuvine.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.