Liderul tenismenilor profesionisti, elvetianul Roger Federer, a devenit primul jucator din istorie care a obtinut, de-a lungul unui singur an de zile, mai mult de 7 milioane de dolari doar din premii

Federer a inceput saptamana avand in cont 6.823.855 dolari obtinuti in acest an, gratie unor evolutii excelente, prin care s-a impus in 11 turnee, trei dintre acestea de Mare Slem: Openul Australiei, Ronald-Garros si US Open. In urma victoriilor din primele doua partide de la Masters-ul de la Shanghai, impotriva argentinianului David Nalbandian si a americanului Andy Roddick, Federer a mai incasat 240.000 de dolari, suma care se adauga celor 90.000 de dolari primiti doar pentru participarea la aceasta competitie.

Poate depasi opt milioane dolari

Daca va castiga Mastersul de la Shanghai, Federer va obtine, in total, 1.520.000 de dolari, astfel ca valoarea totala a premiilor sale din acest an va depasi 8 milioane de dolari. In intreaga sa cariera, tenismanul elvetian, in varsta de 25 de ani, a castigat aproape 25 de milioane $.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.