Chivu este singurul jucator despre care spaniolii vorbesc ca de o adevarata vedeta

Daca "Marca", cel mai important ziar de sport din Spania, trateaza amicalul disputat ieri-noapte ca pe un meci in care ibericii au jucat cu "Omul invizibil", alte publicatii ironizeaza nationala lui Piturca. "Romania, banc de proba pentru Spania", a titrat site-ul oficial al Federatiei Spaniole de Fotbal (FEF), avind in vedere experimentele pe care le va face Luis Aragones.

"Noua echipa a Spaniei, care va intilni Romania, invincibila pina acum in preliminariile CE 2008, stirneste interesul. Aragones vrea sa vada la lucru citiva jucatori si sa traga concluzii pertinente pentru viitor in fata unui adversar demn de luat in seama. Romania este primul banc de proba al echipei Spaniei. Trebuie examinati anumiti jucatori si sa arate cea mai buna forma. Asta insemnind sa joace bine, sa incinte, sa placa", se mai spune pe site-ul federatiei spaniole.

Chivu, singurul elogiat

Vedeta incontestabila a nationalei noastre este Cristi Chivu, jucator care, conform "El Pais", l-a impresionat pe Ronald Koeman. "In birourile de la Ajax exista un tablou. Nu este un Goya sau un Velasquez. Este un tablou cu un tricou rupt al lui Cristian Chivu, fundasul central al nationalei romane si al echipei AS Roma, care in perioada 1999-2003 a jucat la Ajax Amsterdam. Clubul olandez continua sa pastreze tricoul pe care jucatorul l-a imbracat la ultimul meci din campionat, in 2002, atunci cind Ajax a cistigat titlul", spune cotidianul spaniol. "El Pais" reaminteste ca romanul a ajuns la Amsterdam cind avea 19 ani, iar peste doua sezoane a fost numit capitanul echipei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.