Ovidiu Rugina si Ionut Trandaburu ar putea fi obligati sa plateasca sase milioane de lire sterline unui fost elev ramas paralizat

Cazul Oana Petrovschi si-a gasit corespondent in Marea Britanie. Doi fosti gimnasti romani, Ovidiu Rugina si Ionut Trandaburu, in prezent antrenori in Marea Britanie, au fost dati in judecata de un elev, Josh Harcourt, ramas tetraplegic in urma unei accidentari grave suferite in timpul unei sedinte de pregatire, in septembrie 2004, relateaza "The Times". Baiatul ii acuza pe cei doi tehnicieni de neglijenta, pentru ca i-au cerut sa repete un exercitiu, desi la prima incercare il ratase.

Avocatul gimnastului, Allan Gore, a declarat in fata Curtii ca Rugina si Trandaburu introdusesera un nou regim de exercitii in timpul antrenamentelor pentru campionatul national, care era programat in noiembrie. Unul dintre exercitii presupunea un salt cu o rasucire de 540 de grade in aer, aterizare pe umeri si pe partea superioara a spatelui, apoi rostogolire pe spate, iar in final aterizare in picioare in pozitie verticala. "Harcourt incercase miscarea o data, dar a ratat, aterizind pe spate. La a doua incercare a aterizat cu fruntea dupa ce a efectuat o rotatie incompleta, iar gitul si umerii sai au nimerit intre doua covoare, ceea ce i-a cauzat ruperea unei vertebre si o leziune totala a maduvei spinarii", a spus avocatul.

Exercitiu riscant

"Este un element riscant. Noi, pe linie internationala, am luat masura de a limita aterizarea prin rostogolire la maximum doua. Este o problema cunoscuta, iar noi am limitat cit am putut", a declarat presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, acesta fiind si seful Comisiei Tehnice masculine din cadrul FIG.

Daune imense

Clubul Pegasus, la care era legitimat gimnastul, si cei doi antrenori au negat acuzatiile, sustinind ca a fost vorba despre un "accident ingrozitor" care s-a intimplat la o disciplina ce prezinta riscuri. Si totusi un judecator a aprobat deja o "plata interimara" de un milion de lire pentru a-l ajuta pe Josh Harcourt sa se mute din locuinta sa care nu mai era corespunzatoare noii sale conditii. Cazul urma sa fie discutat la Curtea Suprema din Londra, dar, inainte ca procesul sa inceapa, a fost solutionat printr-o intelegere intre parti, prin care reclamantului i s-au acordat 75 la suta din suma pe care o cerea, adica in jur de sase milioane de lire.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.