Masorul nationalei Bulgariei din acea vreme, Hristo Zaprianov, a declarat pentru cotidianul “7 Zile Sport” ca oficialii romani au incercat sa le dea bani bulgarilor pentru a cistiga meciul disputat la Sofia, in preliminariile Euro-1992, terminat la egalitate.

Zaprianov a afirmat ca bulgarii au refuzat banii, meciul s-a incheiat la egalitate, iar Scotia, care a dat doar goluri, s-a calificat pentru turneul final din Suedia. Partida Bulgaria - Romania, scor 1-1, a avut loc la 20 noiembrie 1991, pe stadionul Vasil Levski din Sofia.

Pentru a se califica la Euro, Romania avea nevoie de o victorie cu cel putin doua goluri marcate. Adrian Popescu a deschis scorul pentru Romania in minutul 30, Sirakov egalind in minutul 55. In acel meci, Gheorghe Hagi a ratat un penalty. Pe marginea acelui meci au mai existat speculatii privind o tentativa esuata de aranjare a partidei in favoarea romanilor. Antrenorul echipei nationale de la acel meci, Mircea Radulescu, a declarat, la inceputul anului acesta, ca multi jucatori romani erau convinsi ca fotbalistii bulgari le vor facilita victoria in meciul direct, care ar fi asigurat calificarea la turneul final.

"A fost un meci de care nu as vrea sa imi mai aduc aminte, insa nu reusesc sa il uit. Multi jucator de-ai nostri erau convinsi ca bulgarii nu ne vor pune probleme, desi i-am avertizat asupra faptului ca socotelile s-ar putea sa nu se potriveasca", a spus Radulescu. Se pare ca intelegerea cu bulgarii era stabilita inca de la meciul disputat in Romania, cind nationala, antrenata pe atunci de Gheorghe Constantin, a pierdut cu un categoric 0-3. Legenda spune ca la urechile UEFA ajunsese povestea intelegerii, "multumita" lui Mircea Pascu, enervat ca pierduse presedintia FRF in favoarea lui Mircea Sandu. Astfel, la Sofia a fost trimis un observator extrem de exigent, care, dupa circul din prima repriza, a facut scandal la pauza, iar bulgarii s-au speriat si au refuzat sa mai respecte intelegerea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.