Barcelona s-a intors pe prima pozitie in clasamentul Primerei, profitind de semiesecul lui FC Sevilla, 0-0 la Santander. Catalanii s-au impus cu 3-1 in fata Zaragozei, intr-un meci nervos, cu doua eliminari, care a confirmat revenirea de forma a lui Ronaldinho. Mijlocasul brazilian a fost cel mai bun jucator, decarul Barcelonei semnind o dubla.

"Regele traieste!", a titrat presa catalana, in urma evolutiei incintatoare oferite de Ronaldinho, in partida cu Zaragoza. In conditiile in care liderul Sevilla nu reusise decit o remiza alba la Santander, partida de pe Camp Nou devenise extrem de importanta, invingatoarea urmind sa urce pe primul loc. O motivatie in plus pentru campioana Europei era data de faptul ca Zaragoza fusese cea care le barase drumul spre Cupa Spaniei, in sezonul trecut.

Numai ca lucrurile incepeau prost pentru formatia blau-grana. Mai intii, Diego Milito a deschis scorul in minutul 17. Sase minute mai tirziu, antrenorul gazdelor, Frank Rikaard se vede nevoit sa faca o prima inlocuire, argentinianul Messi accidentindu-se. Fara Eto'o si fara Messi, toate sperantele catalanilor se puneau in Ronaldinho. Brazilianul, care a inceput prost sezonul, incepuse sa dea semne de revenire in ultimele saptamini, cind marcase goluri importante in campionat.

Actualul detinator al Balonului de Aur a egalat in minutul 31, cind a reluat cu capul o lovitura de colt executata de Deco. Dupa pauza, Barca continua sa sufere. Lucrurile se inra utatesc in minutul 72, cind Motta este eliminat, fapt ce atrage proteste violente din partea gazdelor. Arbitrul Itturalde Gonzales a restabilit egalitatea numerica rapid, Gabi Milito fiind si el trimis la vestiare, in minutul 75. Timpul se scurgea, si golul intirzia sa apara.

Vine, insa, minutul 86, si Ronaldinho arunca tribunele in aer. Dintosul executa o lovitura libera perfect, care ocoleste zidul, dar prinde vinclul. Recitalul continua cu o noua executie in prelungiri, cind brazilianul trimite in traversala, mingea revine in teren si este reluata in plasa de Saviola. 3-1 pentru Barca, care revine in fruntea clasamentului.

Sapte minute de cosmar

Confruntarea de pe Camp Nou a fost una extrem de disputata, intre minutele 23 si 29 nu mai putin de trei jucatori fiind nevoiti sa paraseasca terenul, accidentati. Mai intii a fost cea a lui Messi, din minutul 22, cind argentinianul a fost prins in clestele Zapater - Celades. In minutul 27 a cedat Celades, care a acuzat probleme musculare si a fost inlocuit cu Ponzio, pentru ca doua minute mai tirziu sa vina accidentarea lui Edmilson, care va sta zece zile pe bara, dupa intrarea aceluiasi Zapater.

Messi sta trei luni

Bucurosi ca au revenit pe primul loc, catalanii au si motive de tristete. Messi si-a rupt al cincilea metatarsian de la piciorul sting, si va avea nevoie de operatie, urmind sa petreaca in afara gazonului urmatoarele trei luni. Astfel, atacantul de 19 ani va rata ultimele doua meciuri din grupele Ligii Campionilor, precum si Campionatul Mondial al Cluburilor din decembrie.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.