Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei va debuta, astazi, la cea de-a doua editie a Cupei Mondiale, competitie ce se va desfasura in perioada 14-19 noiembrie in localitatea daneza Aarchus.

Primul meci pe care reprezentantele noastre il vor disputa, in cadrul grupei A, va fi impotriva selectionatei Poloniei, de la ora 19.00. La prima editie a acestei competitii, disputata in 2005, Romania s-a clasat pe locul al IV-lea, dupa ce a pierdut in finala mica meciul cu Rusia, cu scorul de 29-31. Tot atunci, extrema Valentina Elisei-Ardean a fost desemnata cea mai buna marcatoare a turneului, cu nu mai putin de 31 de reusite.

Pentru cea de-a doua editie a Cupei Mondiale, delegatia Romaniei si-a propus sa obtina o calificare, fie in finala mica, fie in finala mare. Astfel, la plecarea de pe aeroportul "Henri Coanda", antrenorul "tricolorelor", Gheorghe Tadici a declarat ca isi doreste ca elevele sale sa confirme evolutia excelenta de la Trofeul Carpati, insa pentru a ajunge sa joace in fazele superioare ale Cupei Mondiale este nevoie de multa munca pentru a trece de o grupa dificila, in care mai evolueaza Polonia, Danemarca si Suedia.

"Astept o confirmare a muncii pe care am depus-o pana acum si a evolutiilor de la Trofeul Carpati. Pentru noi este un turneu final de Campionat European, pe care l-am ratat, dupa cum se stie. Totodata avem posibilitatea de a ne verifica aici cu fortele handbalului din Europa. Pentru a ajunge cu Rusia la o reeditare de finala, trebuie sa trecem de o grupa destul de dificila, cu Suedia, Danemarca si Polonia. Noi ne dorim sa ajungem in semifinala sau finala, este de fapt ceea ce ne-am propus", a declarat Tadici.

Selectionerul a mai precizat ca pentru competitia din Danemarca a covocat mai multe jucatoare tinere, cu putina experienta, care insa au confirmat la Trofeul Carpati ca pot face fata la turneele de nivel mult mai mare. "Am oferit sanse jucatoarelor tinere si la Trofeul Carpati, iar prin structura lotului pe care il avem acum, e clar ca am facut acest lucru. Avem un lot cu multe jucatoare tinere, doar doua, trei dintre ele au o experienta ceva mai mare", a adaugat Gheorghe Tadici.

Jucatoarea formatiei Oltchim Ramnicu Valcea, Adina Meirosu, se simte onorata ca va participa la o asemenea competitie si isi doreste o revansa in fata Rusiei, care a furat visul Romaniei de a deveni campioana mondiala, la turneul final de la Sankt Petersburg. "Sunt onorata sa particip la aceasta cupa. Va fi o diferenta intre Trofeul Carpati si Cupa Mondiala, unde nivelul este mult mai ridicat, dar eu sper sa nu ne facem de rusine si sa avem rezultate frumoase. Avem posibilitatea sa ne luam revansa fata de Rusia", a declarat Meirosu.

Una dintre cele mai valoroase jucatoare ale nationalei feminine, Steluta Luca, regreta foarte mult faptul ca nu s-a calificat la Campionatul European si doreste sa castige aceasta Cupa Mondiala. "In urma ratarii calificarii la Campionatul European, vrem sa castigam aceasta Cupa. Noi mergem sa castigam aceasta Cupa, pentru ca daca mergeam la Campionatul European veneam sigur cu o medalie. Avem o echipa buna si durerea este foarte mare pentru ca nu participam la turneul final", a declarat Steluta Luca.

Lotul cu care delegatia Romaniei s-a deplasat in Danemarca este compus din 16 jucatoare: Luminita Dinu, Tereza Paslaru, Talida Tolnai, Ramona Maier, Alice Ardean, Elena Avadanii, Ionela Galca, Oana Manea, Raluca Ivan, Steluta Luca, Melinda Geiger, Valeria Bese, Adina Meirosu, Raluca Gheorghe, Mihaela Tivadar si Cristina Neagu. La Aarchus, lotului i se va alatura si extrema dreapta a nationalei, Cristina Varzaru.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.