Animati de vremea rece si cu unii jucatori de baza odihniti, stelistii au facut instructie cu bancarii.

Meciul s-a jucat inca din prima repriza, atunci cind Thereau a marcat primul sau hat-trick sub culorile ros-albastre. Francezul a parut, in sfirsit, virful de care avea nevoie Olaroiu, in locul lui Victoras Iacob. Revenit pe gazon, Mirel Radoi a transformat penalty-ul de 5-0.

Cu o linie defensiva improvizata pe partea ei stinga, acolo unde a jucat Gigel Coman, Steaua a inceput destul de prudent partida cu Nationalul lui Vladoiu. Atunci cind a vazut ca se poate, bancarii neiesind decit rar din jumatatea lor de teren in primele 20 de minute, s-a dezlantuit. Asta si pentru ca mijlocasii din echipa antrenata de atosul Jean n-au fost in stare sa alimenteze cu mingi utile atacantii, mai mult, ei pierzind destul de usor posesia.

Steaua a cules tot ce pica din platan si a impins jocul catre poarta lui Stanev. Dupa aproape o jumatate de ora desfasurata tern, ca un ghem de ata in miinile unei pensionare, a cazut si primul gol, pornit de la pasa stralucitoare a lui Dica, continuata de centrarea lui Paraschiv si reluarea lui Cristocea. Mijlocasul stelist este la a doua reusita in doar doua meciuri de la revenirea sa dupa accidentare.

Nationalul a suferit mai degraba pe flancul sting al ei, acolo unde Iancu a avut probleme serioase cu Oprita. Din minutul 31, partida a devenit vitrina in care a lucit Thereau, francezul marcind in acel minut primul sau gol. Au mai urmat inca doua pina la pauza, in minutul 42, dintr-o centrare a lui Oprita, iar in ultimul minut al primei reprize, cu o lovitura de cap, ca urmare a centrarii lui Cristocea.

Repriza secunda a fost cuminte ca o fata batrina, Steaua multumindu-se cu rezultatul inregistrat la pauza, iar Nationalul parind ca mai mult nu poate. Cel putin aseara. Numai introducerea capitanului Radoi, cel care a si marcat imediat, a mai animat atmosfera. Pentru ros-albastri urmeaza meciul cu Pandurii, una dintre cele doua echipe care au batut Dinamo. Pentru National, s-ar putea sa urmeze matineul.

Bancarii s-au batut intre ei

Situatia tensionata din tabara echpei bancare a fost mai evidenta ca niciodata. Astfel, la jumatatea primei reprize, s-a consumat un incident cel putin bizar: doi dintre jucatorii lui Jean Vladoiu, Panc si Stanev, au fost la un pas de o bataie in toata regula, cei doi fiind potoliti cu greu chiar de catre stelisti. Nu inainte ca bulgarul sa incaseze o palma in fata. Antrenorul Nationalului l-a schimbat la pauza pe portarul Stanev si a promis ca cei doi vor fi sanctionati.

Introdus pentru a marca

Profitind de scorul de pe tabela, Cosmin Olaroiu a decis sa-l introduca pe Radoi exact in momentul in care Dica se pregatea sa execute penalty-ul obtinut de Oprita. Imedit cum a pasit pe gazon, Mirel i-a luat mingea decarului, si-a fixat-o si a executat la coltul scurt pentru 5-0.

COSMIN OLAROIU: "Si victoria, si revenirea lui Radoi sint importante. Nu eram sigur daca il voi baga, dar a fost o conjunctura fericita"

CYRIL THEREAU:" E foarte frumos sa inscrii pe acest stadion. Intoarcerea lui Radoi e buna, desi eu sint nou la echipa si nu-l cunosc prea bine"


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.