Gigi Becali, finantatorul echipei Steaua, a fost suspendat, ieri, pentru o perioada de 18 luni si amendat cu 13.500 RON (135 milioane lei vechi) de catre Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal, pentru declaratii jignitoare si xenofobe.

"Mie numai pamantul imi poate inchide gura!"
Aceasta masura a venit ca urmare a mai multor afirmatii, considerate jignitoare, prin care patronul stelist ii acuza pe arbitrii partidei Dinamo - Steaua (1-0), din etapa a opta a Ligii I, ca au favorizat formatia gazda. Becali l-a numit atunci pe centralul Sorin Corpodean "un spagar nenorocit", iar pe asistentul Miklos Nagy l-a acuzat ca a gresit intentionat, pentru a favoriza pe CFR Cluj. De asemenea, oficialii lui CFR au depus memoriu impotriva lui Becali, dupa ce acesta a facut declaratii xenofobe la adresa lor, la finalul aceleiasi partide. "Sa castige CFR Cluj campionatul, ca sa ne fure ungurii la noi in tara, sa fim de rasul lumii. Asa ne trebuie. CFR e o echipa de unguri", a afirmat, la momentul respectiv, Becali.

Cazul s-a judecat initial pe 26 octombrie, dar a fost amanat de Comisie pentru data de 9 noiembrie, iar apoi pentru 10 noiembrie, cand urmau sa fie inregistrate noi probe. Dupa ce a aflat verdictul Comisiei de Disciplina, Gigi Becali nu a parut sa fie afectat in nici un fel. "Nu au de ce sa ma suspende pe mine cei de la federatie. Ei pot sa suspende pe cine vor, nu ma intereseaza. Nu au ce sa-mi faca mie, pentru ca nu am nicio functie oficiala la clubul Steaua.

Poate trebuia sa se ia niste masuri, dar macar sa le suport eu, nu imi fac nicio problema in privinta asta. Mie numai pamantul poate sa-mi inchida gura!", a declarat, pentru "Cronica Romana", finantatorul gruparii din Ghencea. Referindu-se la posibilitatea de a fi dat in judecata de arbitrul Sorin Corpodean, Becali a reactionat: "Corpodean e un nenorocit! Daca ma va da in judecata, o sa demonstrez eu in instanta tot ce a facut el necinstit in cariera de arbitru."


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.