Optimile Cupei Romaniei, care au inceput de ieri la pranz si continua pana maine seara, au fost prefatate de certuri zdravene legate de alegerea terenurilor de desfasurare a partidelor. La mica intelegere, unele formatii au stabilit sa mute locatiile initiale, starnind proteste din partea altor competitori. Si Ionut Lupescu, directorul general al FRF, s-a declarat nemultumit ca unele meciuri nu se mai desfasoara pe terenuri neutre, conform regulamentului, din cauza sumelor exagerate pretinse de anumite cluburi pentru inchirierea stadioanelor.

Mititelu acuza favorizarea Rapidului

Suparat este si patronul craiovean Adrian Mititelu, fiindca partida dintre echipa sa si Rapid, programata initial la Pitesti, a fost mutata la Ploiesti, ceea ce, in opinia oltenilor, i-ar avantaja pe giulesteni."Eram foarte dezamagit de decizia federatiei si eram decis sa nu las echipa sa se prezinte la Ploiesti, dar, dupa ce am consultat regulamentul si am vazut ca am avea mai mult de pierdut prin depunctare, am hotarat sa ne jucam sansa pana la capat. Daca luni, dupa tragere, spuneam ca Rapid are 60% sanse, acum pot spune ca Rapid are 80 % sanse", a declarat Mititelu. Formatia din Banie spera totusi sa mentina traditia de a "rade" Rapidul din Cupa, ca si in anii precedenti. Si daca, in viziunea oltenilor, acesta este derby-ul optimilor de Cupa, oficialii clujeni se declara convinsi ca "marele meci" este cel dintre CFR si Poli Timisoara.

Razboiul patronilor prefateaza Poli Timisoara-CFR Cluj

Presedintele "ceferistilor", Iuliu Muresan, a afirmat de altfel: "N-am avut noroc. Sunt convins ca acest meci este derby-ul optimilor", adaugand ca echipa sa are prima sansa, fiind in revenire. Si directorul sportiv al banatenilor, Paul Cazan, a fost de acord ca acest meci este derby-ul optimilor, iar fotbalistul Silviu Balace, de la Poli, a declarat ca adversarii pornesc cu prima sansa, dupa evolutia spectaculoasa si victoria contra lui Dinamo. Atacantul Gigel Bucur a prevazut, la randul sau, un meci greu, ramanand totusi optimist, in ciuda unor absente notabile din lotul "viola": Mihaita Plesan si Mansour Gueye, accidentati. Si pentru ca tensiunea este mare, si nervii patronilor au cedat.

Marian Iancu a cerut "efectuarea unui control antidoping total la meciul cu CFR Cluj, atat la jucatorii ambelor echipe, cat si la conducatorii celor doua grupari", justificand solicitarea prin "modul cum se manifesta anumiti conducatori ai CFR Cluj". La randul sau, Iuliu Muresan a cerut FRF delegarea de observatori suplimentari la meciul cu Poli Timisoara, pentru a superviza arbitrajul craioveanului Sebastian Coltescu, care ar fi prieten bun cu Ion Craciunescu, angajat al clubului Poli Timisoara.Mai mult, Muresan afirma ca la partida disputata la Timisoara, in etapa a 7-a a Ligii I, clujenii au avut parte de un arbitraj "total potrivnic".

Steaua si Dinamo, scutite de deplasari

Partidele Steaua - Apulum Alba Iulia si Pandurii Targu Jiu - Dinamo se vor disputa la Bucuresti, intrucat "provincialii" au fost de acord cu propunerile celor din Capitala.

Albaiulienii au acceptat chiar sa vina in Ghencea, urmand a incasa o parte insemnata din profitul obtinut de pe urma vanzarii biletelor. In cinstea acestui eveniment, jucatorii uniristi au primit un echipament nou. "Am considerat ca, jucand cu echipa campioana, si noi trebuie sa fim la nivelul lor, cel putin in ceea ce priveste echipamentul", a declarat presedintele Marian Sarmes.
La randul lor, dinamovistii, "inraiti" de prima infrangere din Liga dupa o serie de 13 victorii, vor sa-si ia revansa in Cupa. Clubul a fost insa amendat de Comisia de Disciplina a FRF, cu suma de 7.000 de lei, ca urmare a incidentelor provocate de suporteri la precedenta partida cu Farul II Constanta, cand jucatorul constantean Taralunga a fost lovit in cap cu o cutie de bere plina, aruncata de la tribuna a II-a a Stadionului National.

Programul meciurilor

Ieri: UTA Arad - FC Arges 0-2 (0-1), • Chita (’25), Bazzi (’75)
FC National - FC Caracal 3-2 (1-0, 2-2), dupa prelungiri
• Panc (’45, ’66), Lincar (‘104) / Boroiban (’65, ’77)
FC Arges si FC National s-au calificat in "sferturi"

Astazi: Poli Iasi - Farul Constanta: stadionul Otelul, Galati, ora 13:00
Pandurii Tg-Jiu - Dinamo: stadionul Lia Manoliu, Bucuresti, ora 13:00
Poli Timisoara - CFR Cluj: stadionul FC Bihor, Oradea, ora 13:00
Unirea Urziceni - Otelul Galati: stadionul Milcov sud, Focsani, ora 13:00
Rapid Bucuresti - Universitatea Craiova; stadionul Astra, Ploiesti, ora 20:45.

Maine: Steaua Bucuresti - Apulum Alba Iulia: stadionul Ghencea, Bucuresti, ora: 20:45


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.