meci intreg de Besiktas, a treia clasata din campionatul turc, echipa lui Mircea Rednic a trebuit sa astepte ultimele minute pentru a se impune gratie unei decizii a arbitrului sloven Ceferin. Alb-rosii au incheiat in noua oameni si cu un gust dulce-amar in gura. Salvatorul Niculescu, sigurul om cu adevarat important la Dinamo, a rezolvat meciul

Fara nici o legatura cu cele 13 victorii consecutive din campionat, Dinamo a avut nevoie de zece minute pentru a se plasa corect in teren, ca urmare a asezarii scurte propuse de Tigana. Chiar si asa, turcii au dominat din punct de vedere fizic cea mai mare parte a primei reprize. Singura ocazie de gol dinamovista inainte de pauza a fost lovitura libera a lui Claudiu Niculescu din preajma careului, sutul atacantului trecind la doua palme peste poarta lui Runje.

Besiktas s-a incapatinat sa joace pe axul terenului, obsesiv din gheata argentinianului Delgado, secundat de brazilienii Ricardinho si Kleberson, toti trei cu o clasa peste previziunile alarmiste ale lui Mircea Lucescu din preziua meciului. Compacta si strinsa ca un arici pe linia de 16 metri, apararea ciinilor a facut fata cu relativa serenitate, mai ales ca stambuliotii si-au reglat greu tirul.

Golul lui Cristea, servit impecabil de Niculescu la marginea suprafetei de pedeapsa, a venit intr-un fel impotriva cursului jocului. A fost si singurul sut pe poarta al baietilor lui Rednic in primele 45 de minute. De la cabine nu mai apare Ganea, omul-problema, care-i lasa locul lui Danciulescu.

Cine poate spune daca au fost ultimele 45 de minute ale Ganezului in tricoul rosu? Oricum, conflictul dintre el si conducerea dinamovista, permanent reactualizat, n-ar avea nici un motiv sa se stinga dupa o prestatie atit de vaga. Turcii joaca dupa aceeasi idee fixa si la reluare, iar desfasuratorul le da dreptate. Angajat in profunzime, brazilianul Deivson Bobo trage din plin in poarta lui Gaev si face 1-1.

Vin momente grele pentru Dinamo, care traieste pe marginea prapastiei in mai multe rinduri, sud-americanii lui Besiktas ratind ocazii clare. Ramas fara solutii tactice, dupa efectuarea celor trei schimbari cu mult inainte de minutul 70, Rednic asteapta in ploaie si sufera. Eliberarea vine cind nimeni nu se mai astepta. Slovenul Ceferin fluiera crispat un penalty in ultimele cinci minute regulamentare. Claudiu bate cu singe rece si transeaza subiectul. O victorie conturata penibil, in ton cu vremea ciinoasa de afara.

Englezii sint pe val

Chiar daca a fost in urna a cincea valorica, Tottenham demonstreaza de ce era principala favorita la cistigarea grupei. Dupa victoria din primul meci in faza grupelor, 2-0 la Istanbul cu Besiktas, elevii lui Martin Jol au trecut lejer si de Bruges, 3-1. Belgienii au preluat conducerea in minutul 14, insa nu au reusit sa conduca decit trei minute, bulgarul Berbatov restabilind egalitatea. Meciul a curs intr-un singur sens, astfel ca urmatoarele reusite ale gazdelor au venit firesc. Keane a inscris in minutul 63 cu un sut din afara careului, iar bulgarul a inchis tabela zece minute mai tirziu.

Bataie intre turci

Totul a inceput atunci cind mai multi turci din Romania, angajati ai unei firme de taximetrie bucuresteana, au dorit sa afiseze pe gardul rezervat bannerelor numele firmei respective. Cum insa mesajul era colorat in rosu-galben, culorile rivalei de moarte Galatasaray, fanii lui Besiktas au luat foc si de aici pina la o bataie in toata regula n-a mai fost decit un pas.

Eliminari stupide

Sfirsitul meciului i-a gasit pe dinamovisti cu doi oameni mai putin pe teren, Moti si Margaritescu fiind eliminati. Daca fundasul dinamovist a primit usor al doilea galben la faza premergatoare executarii penalty-ului pentru impingerea unui adversar, Margaritescu a vazut rosu in urma unui fault inutil la mijlocul terenului. Astfel, Rednic e privat de doua absente importante pentru deplasarea de la Bruges.

Giovani a fost la meci

Oficiala arenei din Stefan cel Mare a fost intesata de nume importante. Selectionerul Victor Piturca, dar si fostul presedinte dinamovist Ioan Becali au fost la meci. La prima aparitie dupa interventia pe cord, Becali a fost luat in primire de Cristi Borcea care a facut pe ghidul inainte de startul meciului. De asemenea, la partida a asistat si seful departamentului de scouting al nemtilor de la Leverkusen.

JEAN TIGANA (antrenor Besiktas): "Arbitrajul a fost o rusine! Am pierdut nemeritat, pentru ca noi am dominat partida, mai ales la mijlocul terenului. Oricum, nu-mi fac probleme in privinta calificarii, nu sintem eliminati. In cariera mea am trecut peste momente mult mai grele decit acesta, asa ca nu-mi fac probleme"

MIRCEA REDNIC (antrenor Dinamo): "Eu zic ca arbitrajul a fost corect. Am obtinut un penalty, dar cred ca mai meritam unul. Baietii trebuie felicitati pentru daruirea de care au dat dovada. A fost o victorie, chiar daca norocoasa, foarte importanta pentru noi. Ma bucur ca am invins, pentru ca toata lumea vorbea despre un examen. S-a vazut ca l-am trecut. Pe Moti l-am fi amendat, daca nu cistigam"

COSMIN MOTI: "Imi cer scuze antrenorului, colegilor si suporterilor pentru acea iesire"


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.