Succes. Dupa egalul de pe teren propriu cu PSG, rapidistii nu iau in calcul decat varianta victoriei in meciul din aceasta seara, contra lui Hapoel Tel-Aviv, in etapa a II-a a grupei G a Cupei UEFA. Partida va fi transmisa in direct de Prima Tv, de la ora 18.30

Elevii lui Razvan Lucescu vor sa profite de forma mai putin buna pe care israelitii o traverseaza si spun ca trei puncte luate pe stadionul lui Hapoel i-ar duce mai aproape de obiectiv: calificarea in primavara europeana. "Ar fi ideal sa castigam cele trei puncte. Intalnim un adversar ambitios si va fi dificil cu atat mai mult cu cat fotbalul israelian este intr-o evidenta crestere", a spus extrem de rezervat antrenorul echipei de sub Podul Grant, Razvan Lucescu.

Nici jucatorii nu concep sa plece fara puncte de pe arena Bloomfield. "Nu stiu cat ne-ar avantaja un egal, dar noi mergem la victorie acolo. Nu ne speriem de Hapoel, mai ales ca am vazut ca au probleme in aparare", a spus capitanul Vasile Maftei, in timp ce veteranul Viorel Moldovan a punctat: "Trebuie sa castigam in Israel, pentru ca avem nevoie de cele trei puncte. Daca vom castiga acest meci, precum si pe cel cu Mlada de acasa vom face sapte puncte, suficiente pentru a ajunge in primavara europeana".

Fara frica

Rapidistii au marturisit ca nu sunt speriati se situatia tensionata din zona. Mai mult chiar, majoritatea giulestenilor au recunoscut ca si-au dorit sa viziteze Israelul. "Noi am venit aici sa jucam fotbal, nu sa stam sa vedem pe unde cad bombe", a spus Maftei. Nici fostul "student", Costin Lazar, nu era ingrijorat din aceasta cauza: "Nu mi-e frica de niciun atentat, de nicio masina capcana. Singura bomba de la Tel-Aviv este Rapid".

Pelerinaj la Mormantul Sfant

Conducatorii feroviarilor au petrecut dimineata de ieri la Ierusalim, in pelerinaj la Mormantul Sfant. Astfel, patronul George Copos, presedintele Constantin Zotta, dar si unul dintre actionari, Jean Valvis, au parcurs Drumul Crucii, s-au rugat la Mormantul Sfant si apoi au vizitat capelele Bisericii Sf. Mormant. "Este ceva nemaipomenit! Cand esti aici ai un sentiment de liniste. M-am rugat pentru familie, pentru Rapid si pentru toti romanii", a povestit Copos, extrem de impresionat de ceea ce a vazut la Ierusalim.

Perja, ghid de ocazie

Daca sefii echipei de sub Podul Grant au ales sa viziteze locurile sfinte, jucatorii s-au relaxat pe malul Marii Mediterane, apoi la cumparaturi. Elevii lui Razvan Lucescu sunt cazati la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Tel-Aviv, stabiliment amplasat pe faleza. Dupa micul-dejun, giulestenii au iesit la plimbare, in fata hotelului, apoi au plecat spre unul dintre cele mai mari Mall-uri din oras. Mai bine de o ora si jumatate rapidistii s-au plimbat in complexul Azreeali, un mall cu 6 niveluri. Pentru a fi siguri ca nu se pierd prin magazine, fotbalistii si-au gasit repede un ghid. Insa nu au apelat la un localnic, ci la... Danut Perja. Fundasul s-a oferit sa-i calauzeasca pe rapidisti, care au vizitat cu predilectie magazinele de articole sportive si magazinele de suveniruri.

Codul lui Da Vinci, mai important

Meciul dintre Hapoel si Rapid nu starneste prea mare interes in Tel-Aviv. Pana ieri seara nu se vandusera decat aproximativ 6.000 de bilete, in contextul in care un tichet costa 100 shekeli, adica 25 de dolari. Israelienii au gasit explicatia pentru care suporterii lui Hapoel nu se inghesuie la casele de bilete. In aceste zile ruleaza in toate cinematografele filmul Codul lui Da Vinci, ecranizarea romanului lui Dan Brown. Premiera filmului a fost in urma cu doua zile, astfel incat nu toti doritorii au apucat sa mearga la cinematografe. Totusi, sefii lui Hapoel mizeaza foarte mult pe sustinerea publicului si, pentru ca isi doresc un stadion plin, au promis ca elevii si studentii vor avea intrarea libera la meci.

Mize diferite

Jocul din acesta seara este partida revanselor pentru fotbalistii celor doua echipe, insa formatiile au motive diferite. Daca jucatorii lui Hapoel spun ca vor sa-i faca pe fani sa uite de infrangerea din campioant, impotriva rivalei Maccabi Tel-Aviv, rapidistii care au evoluat mai putin trebuie sa-si dovedeaza valoarea. Cel putin asa considera patronul George Copos, care este gata sa mizeze pe dorinta de revansa a acestora. "Sunt sigur ca va fi meciul in care cei folositi mai putin trebuie sa-si arate valoarea. Sunt convins ca vor face o partida mare".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.