Dinamovistii nu au mari emotii inaintea partidei de joi, pe care o vor disputa, la ora 20,30, in compania turcilor de la Besiktas, in grupa B a Cupei UEFA. Desi adversarii stelisti i-au avertizat ca in competitiile europene nu-i la fel ca-n campionatul intern, pe care cainii rosii il domina copios, ros-albii spun ca nici macar un eventual esec in fata "otomanilor" nu ar eclipsa seria celor 13 victorii din Liga I. "Partida de joi nu este, in niciun caz, momentul adevarului! Jocul cu turcii nu este unul capital si nu il privim ca pe o finala. Este o partida foarte importanta si atat", a declarat unul dintre actionarii din Stefan cel Mare, Florian Busca.

La randul sau, Dragos Savulescu a spus ca "rivalii au recunoscut traseul excelent al echipei si au declarat ca suntem cei mai buni. Un eventual esec nu ar insemna decat o zi mai proasta pentru noi". Parerea ii este impartasita si de golgheterul Ionel Ganea, care este convins ca partida cu Besiktas "e un meci ca oricare altul. Important e debutul nostru in Cupa UEFA si noi vizam cele trei puncte".

Lui Tigana i se cere demisia

"Ganezul" crede ca turcii nu mai sunt trupa redutabila de acum cativa ani. "Adversarii nostri erau mult mai organizati atunci cand Mircea Lucescu se afla pe banca lor tehnica", a precizat Ganea. Iar afirmatiile sale sunt confirmate de parcursul deloc glorios al elevilor lui Jean Tigana, care au remizat 0-0, pe teren propriu, cu Sakaryaspor, in ultimul meci din campionatul turc dinaintea partidei cu Dinamo. Acest rezultat, ca si infrangerea cu 0-2 in meciul disputat pe teren propriu in fata englezilor de la Tottenham, din cadrul grupei B a Cupei UEFA, i-a determinat pe suporterii turci sa-i ceara demisia antrenorului Jean Tigana.

Fanii au cerut si demisia conducerii clubului Besiktas, fiind necesara interventia fortelor de ordine pentru a-i calma. Si ziarele din Turcia au criticat evolutia lui Besiktas, ironizandu-l pe antrenorul "vulturilor": "Domnul Tigana ar trebui sa se ocupe de jucatorii sai, care nu pot sa lege doua pase si nu pot sa trimita mingea in poarta goala", a scris "Fotomac", in timp ce "Yeni Safak" a criticat "prostiile si capriciile" francezului.

Absente notabile din lotul turc

"Vrem ca stadionul sa fie plin, in asa fel incat baietii sa simta ca suntem aproape de ei", a declarat liderul galeriei dinamoviste, Ellyas Bucurica. Suporterii "cainilor" vor trebui insa sa se comporte civilizat, deoarece UEFA e cu ochii pe ei, dupa cele petrecute la meciul xu Xanti. Partida de joi va fi condusa de o brigada din Slovenia, avandu-l la centru pe Darko Ceferin, cel care a arbitrat in 2001 meciul Rapid - PSG, joc intrerupt din cauza unei pene de curent.

Asistenti vor fi Milan Kogej si Andrej Kokolj, iar Matjaz Bohinc va fi rezerva lui Ceferin. Formatia din Istanbul va face deplasarea la Bucuresti fara jucatorii Ali Gunes, Kleberson si Mert Nobre, nerefacuti in urma unor accidentari. In schimb, mijlocasul Koray Avci, recuperat in urma unei accidentari mai vechi, va fi inclus in lot. La antrenamentul de luni, fundasul Gokhan Zan s-a pregatit separat, el acuzand dureri usoare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.