Fosta gimnasta, care beneficiaza de oferta patronului SC Miercurea Ciuc, Janos Kurko, va merge cu acesta la clinica particulara Teleki din Budapesta la un prim set de analize, dar nu va renunta la procesul intentat antrenorilor Belu si Bitang, despre care spune ca "mi-au distrus cariera sii viitorul".

Asa cum anuntase cu aproape doua saptamani in urma, Janos Kurko, patron al echipei de hochei pe gheata SC Miercurea Ciuc si vicepresedinte al federatiei noastre de specialitate, si-a mentinut oferta de a o ajuta pe fosta gimnasta Oana Petrovschi sa mearga in Ungaria pentru analize. Cei doi vor pleca la clinica particulara Teleki din Budapesta marti sau cel mai tarziu miercuri, pentru un prim set de investigatii. "In functie de rezultatul analizelor, Oana va fi operata sau nu", a declarat Kurko. El a mai precizat ca posibila interventie chirugicala si eventualul tratament postoperator vor costa 8.000 sau 9.000 euro, fiind dispus sa suporte aceste cheltuieli.

FARA CONDITII

Intrebat daca a conditionat plata acestor bani de renuntarea Oanei Petrovschi la procesul intentat celebrilor antrenori Octavian Belu si Mariana Bitang, in care acestia sunt acuzati de rele tratamente, tramaente inumane, si in care li se solicita, in solidar cu Federatia Romana de Gimnastica, suma de 1,5 miliarde lei, Kurcko a spus: "Nu ma intereseaza acest aspect. Insa, acum, omeneste ar fi ca totul sa inceteze, dar nu am conditionat in nici un fel. E treaba ei daca va continua sau nu procesul cu domnul Belu si doamna Bitang". Conform lui Kurko, specialistii maghiari, printre care si un reputat medic american stabilit in Ungaria, care au vazut buletinele medicale din Romania, ar fi spus ca daca ar fi sa ia in considerare doar documentele amintite atunci Oana ar trebui operata. Ei au dorit insa sa faca propriile investigatii.

"NU DAU INAPOI"

Intrebata daca va merge in Ungaria, Oana Petrovschi a confirmat. "Da, voi merge la investigatii in Ungaria, impreuna cu domnul Kurko. Insa nu voi renunta la proces. Dupa o prima interventie chirurgicala am inteles ca vor urma si altele, dar si tratamente de ani de zile, care costa foarte mult. Procesul contra domnului Belu si a doamnei Bitang va continua pentru ca ei mi-au distrus cariera si viitorul", a spus Petrovschi, care a tinut sa precizeze si ca nu va da inapoi pentru ca este vorba de viata si de sanatatea ei, ca doreste sa devina un om normal, care sa poate sa stea in picioare linistita si sa alerge.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.