Componentele echipei olimpice feminine refuza sa se pregateasca sub comanda actualului antrenor al Chinei

Revenirea antrenorului Nicolae Gioga la lotul olimpic de canotaj al Romaniei pare compromisa. Desi de numele tehnicianului se leaga unele dintre cele mai mari performante ale canotajului feminin romanesc, Gioga nu este dorit de actualele componente ale echipei nationale. Gonit de la cirma lotului feminin in 2002, Nicolae Gioga a ales calea exilului. A fost pe rind consilier tehnic in Olanda, Noua Zeelanda sau China.

"Din nefericire, mi-au dat cu sutul in fund, iar metoda mea a fost exportata. Nu doar China, ci si America au avut ce invata de la mine. Am fost lector in Hong Kong, iar americanul statea cu gura deschisa la ce predam. In anul urmator, americanii au luat medalie de aur la masculin. Cu Noua Zeelanda am obtinut, de asemenea, patru medalii de aur. China, anul acesta, a luat doua medalii de aur la Mondiale in probele olimpice. Mai mult, optul Chinei a batut optul Romaniei", a spus Gioga.

Satul sa lucreze printre straini si constient ca nu are un viitor in China, Gioga isi doreste repatrierea: "Nu am vrut sa plec, recunosc, am fost gonit. Nu mi-a fost rau, dar nici bine. Nu sint genul aventurier. As vrea sa ma intorc acasa, printre ai mei. Chinezii sint nationalisti, iar la Olimpiada vor sa defileze cu ai lor. Au explodat acum si le stiu antecedentele. La anul, daca repeta performanta din 2006, imi spun pa si pusi".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.