Site-ul oficial al ATP a anuntat ca, in anul 2007, nu mai putin de 13 turnee de tenis masculin se vor juca dupa sistemul grupelor. Aceasta hotarare va avea ca scop testarea unui sistem care in fotbal a avut un succes deosebit, iar daca se va dovedi ca este unul de bun augur si in "sportul alb", ar putea fi extins.

Conducatorii ATP au precizat ca introducerea acestui sistem are menirea de a oferi mai multe sanse jucatorilor care pierd primul meci de la un turneu. Astfel, competitiile vor debuta cu o faza a grupelor, formate din cate trei jucatori care vor juca intre ei, urmand ca cel mai bun sa se califice in turul urmator.

Desi oficialii care au luat aceste decizii au declarat ca noul sistem ii vizeaza in special pe spectatori, posturile TV care detin drepturile de transmisie vor putea profita deoarece vedetele vor juca mai multe meciuri, ceea ce ar face ca audienta sa creasca.
In 2008, sistemul ar putea fi extins la toate turneele ATP, cu exceptia Masters Series, daca experimentele vor avea rezultate pozitive. Probabil ca in viitorul apropiat competitiile de tenis vor deveni asemanatoare cu Liga Campionilor sau Cupa UEFA la fotbal.

Jucatorii de tenis s-au declarat incantati de aceasta idee si sunt de parere ca toata lumea va avea de castigat de pe urma acestui nou sistem. "Cred ca este o idee extraordinara. In sfarsit, simt ca evoluam si ca facem ceva concret pentru acest sport. Acest sistem va fi benefic pentru noi, jucatorii, si in mod special pentru fani si televiziuni, avand in vedere ca vor putea sa-si urmareasca favoritii de mai multe ori", a declarat numarul doi in clasamentul ATP, spaniolul Rafael Nadal.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.