Investitie. Nesu este, mai nou, afacerist. Preluand modelul patronului sau, Gigi Becali, fundasul Stelei a intrat in lumea investitiilor imobiliare

Avand ca exemplu afacerile finantatorului echipei din Ghencea, fotbalistul s-a decis sa-si incerce norocul tot pe piata imobiliara. Nesu nu a dorit sa actioneze insa de unul singur, asa ca s-a asociat cu niste cunostinte din strainatate, oameni care se ocupa in Grecia de tranzactii cu terenuri. Fotbalistul este imputernicit de acestia sa rezolve toate afacerile care tin de business-ul din Romania.

Baciul, patron in Spania

Jucatorul echipei campioane calca astfel pe urmelor altor fotbalisti, care si-au investit o parte din banii castigati pe gazonul verde in afaceri imobiliare. Componentii "Generatiei de Aur" au preferat sa-si cheltuiasca sume semnificative pentru a cumpara terenuri sau a construi hoteluri. Unul dintre cei mai calculati investitori este Gica Popescu. Baciul si-a achizitionat in perioada petrecuta in Spania mai multe cladiri in Madrid si a devenit asociat la o firma imobiliara din capitala Cataluniei. Si Adrian Ilie, Gica Hagi, Iulian Miu sau Dan Petrescu si-au investit o parte din bani in hoteluri sau pe piata imobiliara.

Terenuri sintetice pe milioane

De curand si portarul Bogdan Lobont s-a decis sa intre in lumea afacerilor cu pamanturi, el achizitionand un teren in zona Hunedoarei. Si Paul Codrea a cumparat teren in comuna sa natala, Ghiroda, si a construit un teren sintetic de fotbal. Acelasi lucru l-a facut si fundasul lui Sahtior Donetk, Razvan Rat, care a investit mai bine de 2 milioane de euro intr-un complex sportiv, pe o suprafata de 6.500 metri, la Slobozia.

Un sfert de milion de dolari castig

Adrian Ilie a fost de departe, unul dintre cei mai inspirati afaceristi dintre fotbalistii generatiei sale. Pe vremea cand evolua in Spania, "Cobra" a reusit sa faca un profit de peste 250.000 de dolari din vanzarea unei singure vile. Ilie si-a cumparat o casa in Valencia cu 450.000 de dolari, insa nu a tinut-o prea mult si i-a vandut-o lui Claudio Lopez, prospat transferat la "lilieci". Romanul a luat 550.000 de dolari pe vila, dar, dupa cateva luni, Lopez s-a razgandit si i-a revandut-o lui Ilie cu suma cu care o achizitionase. Ulterior, Adi Ilie a scos casa la vanzare si, sub pretextul faptului ca acolo a locuit vedeta Valenciei, a obtinut 700.000 de dolari. Astfel, dupa patru tranzactii cu acelasi imobil, Cobra a iesit in castig cu un sfert de milion de dolari.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.