Accidentat in timpul unui amical cu Tavria Simferopol, inaintea inceperii acestui sezon, Mirel Radoi nu a trecut cu totul peste necazurile cu genunchiul piciorului drept. Chiar daca stelistul a revenit de la clinica Isokinetic din Bologna, acum urmind in tara programul de recuperare, capitanul Stelei are in continuare mari probleme cu genunchiul.

Afectiunea lui se pare ca e identica cu cea a lui Ronaldo, brazilianul care pe vremea cind era la Internazionale Milano a stat nu mai putin de 20 de luni pe tusa pentru a-si reveni complet, riscul fiind unul foarte mare, o noua leziune la genunchi punind capat carierei lui Ronaldo.

"Mirel avea mari probleme inainte de operatie. El dupa fiecare meci isi punea pungi de gheata in vestiar pentru ca i se umfla imediat genunchiul. Din cite stiu eu, aceasta afectiune poate duce la terminarea carierei daca nu se sta foarte mult timp pentru a se calcifica tesuturile", a declarat unul dintre fotbalistii echipei campioane sub protectia anonimatului.

De altfel, si medicul nationalei, Pompiliu Popescu, a sustinut, intr-o declaratie data pe 1 august 2006, ca Mirel are mari probleme la genunchi. "Radoi va avea mari probleme la acel genunchi. Estimez sa revina pe gazon peste cel putin 4 luni", a spus Pompiliu Popescu. Imediat a venit si replica lui Gigi Becali.

"Este un nenorocit care vrea sa faca rau Stelei. Mirel va sta doua luni, asa cum am spus eu, in nici un caz patru, asa cum spune acest nenorocit. Am inteles ca medicii din Italia l-au operat foarte bine si nu va mai avea probleme. Pompiliu Popescu este un papagal", a declarat, pios, Gigi Becali.

Se pare insa ca medicul echipei nationale a stiut ce a spus, Mirel neputi nd sa intre pe teren nici pe 1 noiembrie, data partidei cu Real Madrid. Pe de alta parte, aceste probleme de sanatate vin sa-i faca aproape imposibil transferul in strainatate lui Radoi, el urmind sa cada cel mai putin amanuntit examen medical, o simpla rezonanta magnetica relevind subrezimea genunchiului sau drept.

De aici si diferentele intre sumele de transfer pe care le anunta Gigi Becali ca le primes te pentru Mirel Radoi, 10 milioane de euro de la Portsmouth, si cele reale, 3 milioane de euro de la Palermo.

A recidivat

La inceputul sezonului 2004-2005, Radoi a suferit prima accidentare la meniscul genunchiului drept, el fiind nevoit sa absenteze sapte etape din prima garnitura a Stelei. Ultima recidiva, cea care-l tine si acum pe tusa, s-a produs in timpul cantonamentului de la Mierlo, dar Mirel a strins din dinti si a vrut sa-si ajute echipa in incercarea ei de a intra in Liga Campionilor. Meciul cu Tavria Simferopol, din cantonamentul de la Kaprun, a fost cel care l-a facut pe capitanul Stelei sa-si dea seama ca e mai bine sa se opreze.

Concret, doar Arsenal

De numele lui Mirel Radoi se leaga sume de transfer care l-ar fi propulsat pe capitanul Stelei in fruntea topului celor mai scumpi jucatori ai Rom
GEORGE OGARARU (24 mai 2006, imediat dupa vizita medicala de la Ajax): "Mi-au facut niste teste, iar, la un moment dat, cineva m-a intrebat daca am avut o intindere pe la 11 ani. Uimit, am spus ca da. Daca-mi mai spunea si ca am facut-o la o miuta pe terenul de handbal si ca antrenor imi era Radu Troi, plecam acasa ca mi se facea frica"