Poate ilustrarea cea mai elocventa a declinului Stelei este faptul ca, in acest sezon, echipa din Ghencea nu a mai reusit sa inscrie din faze bine studiate la antrenamente, ci a devenit o victima a acestor executii. La o privire mai atenta asupra meciurilor disputate de stelisti, e evident acest lucru. Steaua a primit pina acum trei goluri din corner si unul din lovitura libera.

In sezonul trecut, Dorin Goian a fost unul dintre golgeterii Stelei in Europa, cu cinci goluri. Trei dintre acestea, reusite in partidele de pe teren propriu cu Lens si Halmstad si in deplasarea de la Heerenveen, au fost marcate de stoperul stelist din faze fixe. Adaugate la golurile lui Dica, din lovitura libera, si Iacob, cu capul din corner, se poate spune ca ros-albastrii au excelat la acest procedeu.

Acest lucru nu s-a repetat si in acest sezon european, singurele reusite ale Stelei, venite in urma unor faze fixe, fiind cele doua goluri din partida de Liga Campionilor contra celor de la Dinamo Kiev. Lovitura de cap cu care Ghionea a deschis scorul pe stadionul Olimpic din Kiev si superba lovitura libera, de la peste 25 de metri, a lui Dica. Mai mult, trupa lui Olaroiu a devenit extrem de vulnerabila la executiile din faze fixe, primind nu mai putin de patru goluri din astfel de procedee.

Trei dintre acestea au fost incasate in urma unor cornere si doar unul din lovitura libera directa. Astfel, se poate spune ca, dupa ce in sezonul trecut fazele fixe reprezentau oportunitati de a marca, in acest sezon, creeaza panica printre aparatorii ros-albas tri. O posibila explicatie a acestei situatii ar fi absenta lui Victoras Iacob, unul dintre cei mai inalti jucatori din lotul Stelei. O alta ar fi ca Steaua nu se mai apara om la om, ca in sezonul trecut, ci prefera o aparare in zona.

Acest lucru duce la o mai mica responsabilitate a jucatorilor, care nu mai sint determinat i in a respinge balonul, lasind acest lucru in seama colegilor de linga ei.

Ce zice Mitica

Pasa proasta prin care trece Steaua a fost explicata de seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. "Unii dintre fotbalistii Stelei nu au valoare, iar citiva jucatori de baza din sezonul trecut nu joaca. Lui Olaroiu ii lipseste jumatate de echipa acum: Ogararu, Radoi, Nesu, Iacob", a declarat cel poreclit Corleone. Acesta s-a referit si la ideea care spune ca titlul de campioana e deja adjudecat de Dinamo. "La fotbal este posibil orice, iar cind mai sint de disputat 22 de etape, nu poti spune ca e incheiat. Pot reveni in forta atit Steaua, cit si Rapid", a concluzionat Dumitru Dragomir.

GOLURILE PRIMITE DIN FAZE FIXE

Standard Liege - Steaua 2-2
Rapaic - din lovitura libera

Steaua - Lyon 0-3
Tiago - cu capul dupa un corner

Steaua - Real Madrid 1-4
Sergio Ramos - cu capul dupa un corner

Otelul - Steaua 2-1
Marius Baciu - cu capul dupa un corner

"Dica, noul Hagi"

Agentia Calciomercato, care il considera pe Nicolae Dica "noul Hagi", scrie despre un interes al marilor cluburi din Italia, Juventus, Inter si Fiorentina, pentru atacantul stelist. Catalogat ca fiind "cel mai talentat jucator roman din campionatul intern", Dica este evaluat de agentia italiana la 5 milioane de euro, profitul estimat fiind de 20 de ori, dupa ce Steaua a platit 250 de mii de euro Pitestiului pentru transferul atacantului in Ghencea.

Impacare cu suporterii

Dupa ce s-a speculat ca, la finalul partidei de la Galati, Nicolae Dica s-a injurat cu suporterii ros-albastri, unul dintre liderii galeriei steliste sustine ca atacantul a venit la suporteri pentru a se impaca cu acestia. "In timpul meciului, unii dintre noi l-au apostrofat pentru ratarile incredibile, iar Dica a ripostat. Dar, dupa meci, a venit la galerie si a spus ca ii pare rau ca nu a inscris. MM a venit acolo doar pentru a se asigura ca il sustinem, dupa ce a vazut ca e criticat din toate partile", s-a confesat ultrasul stelist.

SUPORTERI. Scandal provocat de fani

Un grup de 20 de sustinatori ros-albastri, care mergeau spre Galati, acolo unde s-a desfasurat meciul dintre Otelul si Steaua, a fost retinut de politia buzoiana. Cei 20 au facut scandal intr-o discoteca din localitate, in seara de simbata, acolo unde s-au luat la bataie cu bodyguarzii localului. Politistii au intervenit, conducindu-i pe sustinatorii Stelei la Gara Buzau, acolo unde i-au urcat in trenul ce avea drept destinatie Galatiul.

ANIVERSARE. La multi ani, Badea!

Fundasul stelist Dorin Goian a devenit tata, dupa ce sotia sa, Nadia, a nascut o fetita, pe care o cheama Maia Maria. Exba cauanul este al doilea jucator al ros-albastrilor care devine tata in aceasta toamna, dupa ce, la sfirsitul lunii septembrie, sotia mijlocasului Sorin Paraschiv, Ioana, a nascut un baietel, pe nume David Ioan. Altfel, Vali Badea a implinit tot ieri 24 de ani.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.