Campionatele Mondiale de la Aarhus au confirmat un lucru de care ne temeam cu totii. Gimnastica feminina, care altadata era mandria sportului romanesc, e in colaps. Locul 4 pe echipe este cel mai slab rezultat din 1981 si pana in prezent.

In urma cu 25 de ani, la Madrid, clasarea pe locul 4 a fost explicabila prin criza instalata la nivelul antrenorilor. Bela si Martha Karoly, tehnicienii de numele carora se leaga marile performante ale generatiei Nadiei Comaneci si Teodorei Ungureanu, au ales sa emigreze in SUA cu ocazia participarii la un turneu demonstrativ

ERA

Lotul olimpic de la Deva a fost preluat de Octavian Belu, insa acesta nu putea face minuni peste noapte. Din acel moment, gimnastica romaneasca, sub conducerea lui Belu si, ulterior, a cuplului Octavian Belu - Mariana Bitang, a devenit o adevarata fabrica de medalii. De atunci, gimnastele noastre au cucerit in total 276 de medalii la Campionatele Mondiale, Europene si Jocurile Olimpice, dintre care 108 de aur, 81 de argint si 87 de bronz.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.