Finantatorul Stelei face si pe impresarul, si pe antrenorul

Indepartarea lui Rica Neaga de la Steaua a creat un veritabil cutremur. Ex-pitesteanul a spus mereu ca nu-si doreste un transfer in Coreea de Sud si ca pleaca impotriva vointei lui din Ghencea. Scandalul a luat amploare dupa ce s-a aflat ca presedintele Mihai Stoica a fost cel care a insistat pentru plecarea lui Neaga. Patronul Gigi Becali i-a trasat si o sarcina antrenorului Zenga: sa-l titularizeze pe Andrei Cristea. Ieri, Rica a spus ca este suparat pe antrenorul Walter Zenga, fiindca n-a avut puterea sa treaca peste "indicatiile" altora si sa-l foloseasca la Valencia.

Despre Neaga se stie, in acest moment, ca va pleca din Ghencea, dar nu este cunoscuta destinatia exacta. De aceea, el a afirmat ca "mai vedem cu plecatul" sau ca "99 la suta voi semna cu coreenii", lasind o portita pentru o surpriza. Se pare ca Rica a fost convins de Adrian Mutu, cel mai bun prieten al sau, sa semneze un contract cu firma italiana de impresariat GEA World, pentru a gasi un angajament intr-un campionat puternic din Occident. Din acest motiv, Neaga n-ar fi semnat decit un precontract cu Dragons Chun Nam.

"La razboi mor oameni nevinovati"

Presedintele Mihai Stoica a fost singurul oficial stelist care a vorbit ieri despre scandalul declansat de plecarea lui Neaga. "Meme" a pozat in victima, invocind un complot impotriva lui si a clubului. Discursul s-a apropiat de penibil, cind Stoica a facut apeluri patetice la adresa suporterilor de a nu asculta "minciunile" din ziare. Stoica se teme de o reactie vehementa din partea fanilor, mai ales dupa ce a aflat ca un sondaj realizat pe site-ul suporterilor il indica drept principalul vinovat pentru "scandalul Neaga".

"E o campanie anti-Steaua si se doreste discreditarea mea. Eu l-am sfatuit pe Neaga sa ramina la echipa pina in vara. Exista pericolul ca fanii sa ia de bune toate aceste minciuni din ziare si sa ma apostrofeze, desi sint nevinovat. Dar, la razboi, majoritatea oamenilor care mor sint nevinovati", s-a vaitat Mihai Stoica.

"Si Berlusconi l-a impus pe Savicevici"

"Eu cred ca Steaua a jucat curajos la Valencia si a dominat campioana Spaniei in dese rinduri. Dupa parerea mea, Ciocoiu a jucat bine. A facut patru deposedari", a mai spus Stoica.
El crede ca e normala implicarea patronului Gigi Becali in viata echipei. "Eu sint profesionist si n-as fi declarat niciodata public faptul ca Andrei Cristea trebuie folosit mai mult. Dar Gigi nu e un caz singular. Si Berlusconi l-a impus pe Savicevici la Milan. Antrenor era Capello", a incheiat presedintele stelist.

Profitind de lipsa de "coloana" a antrenorilor Piturca si Zenga, fostul oier a izgonit din Ghencea opt jucatori!

"Cazul Neaga" nu reprezinta singura imixtiune a patronului in treburile antrenorului. Comportamentul de vataf al lui Gigi Becali s-a manifestat si-n alte dati, cu complicitatea tehnicienilor Victor Piturca si Walter Zenga. Primul n-a mai rezistat la echipa, dupa ce fostul oier i-a cerut sa-l dea afara pe Romeo Paduret, dar n-a luat atitudine cind Jean Vladoiu si Radu Niculescu au fost siliti de patron sa plece. Dincolo de faptul ca a inlaturat jucatorii dupa bunul plac, Becali a impus la echipa fotbalisti care n-ar fi meritat, chipurile, sa faca tusa.

El a dictat sa fie folositi Laurentiu Dinita si Andrei Cristea, iar dorinta i-a fost indeplinita numaidecit de Zenga. Lui Cristi Ciocoiu, latifundiarul ii poarta simbetele din toamna. Atunci, Becali i-a poruncit atacantului sa paraseasca echipa, desi marcase un gol important in poarta celor de la Besiktas, pentru ca, dupa meciul de la Valencia, sa spuna despre el ca este batrin. Trebuie mentionat ca, in multe cazuri, jucatorii au cazut in dizgratie dupa ce presedintele Mihai Stoica i-a susurat la ureche sefului sau diverse lucruri. Va prezentam lista jucatorilor dati afara la cererea patronului din Ghencea, sub pretextul: "Asa vreau eu! Eu dau banii la echipa!":

Lista indezirabililor

Ionel Danciulescu
Iulian Miu
Valeriu Bordeanu
Ion Vladoiu
Radu Niculescu
Romeo Paduret
N’Gasam Nana Falemi
Valeriu Rachita

Jean Vladoiu analizeaza situatia de la Steaua si decreteaza: "Presedintii se baga peste antrenori!"

Jean Vladoiu si-a reamintit ieri, cind a aflat ca Neaga este izgonit din Ghencea pentru a-i face loc lui Cristea, de situatia in care s-a aflat el la Steaua in 2001. Retras intre timp din activitate, "Charlie" spune ca, peste tot in Divizia A, presedintii isi baga nasul in oala antrenorilor si a dat doua exemple in acest sens.

Jean, cum comentezi situatia lui Neaga?
Dumnezeu nu doarme! Acum simte si Neaga ce-am simtit eu cind am fost obligat sa plec la Arges, fiindca Neaga fusese adus la Steaua. Eu eram atunci o valoare mai mare decit Neaga! S-a intors roata! Ce mare brinza a facut Neaga in primul an in Ghencea? Acum, Neaga trebuie sa-i faca loc lui Cristea! Si poate Neaga se simte mai bun decit Cristea.

La vremea aceea, Victor Piturca nu ti-a luat apararea in fata lui Becali...
Asta e. Ce sa mai zic? Pe mine, cei de la Steaua m-au dat afara ca sa-i faca loc tocmai lui Neaga!

Rica jucatorul nu vrea sa plece de la Steaua. E normal sa-l oblige Becali?
Neaga asta n-are creier! E mai bine sa joace pe 100.000 de dolari la Steaua decit sa ia 400.000 de dolari in Coreea de Sud? Pentru 200.000 de dolari, eu m-as duce sa joc si-n India!

Becali ii face echipa lui Zenga...
Zenga sa zica mersi ca a ajuns la Steaua! Si de ce te miri ca-i face echipa? Asa se intimpla peste tot in Divizia A! Presedintii se baga peste antrenori. Sint mina-n mina. Nu vezi ca sint plimbati de la o echipa la alta de aceiasi antrenori? De ce oare?

La cine te referi?
Sint antrenori precum Florin Marin, Sorin Cirtu... Ce rezultate a avut Florin Marin? E omul lui Netoiu. Asta e marele merit al acestui om. Iar despre Cirtu, ce sa mai zic... Eu stiam inainte de incheierea turului ca el va pleca de la Otelul si va antrena la Pitesti. Sint increngaturi si increngaturi! Atunci, cum sa nu apara imixtiunile?

Mircea Rednic: "Rica are caracter"

Mircea Rednic, antrenorul divizionarei secunde FC Vaslui, l-a relansat practic, in urma cu un an, pe Adrian Neaga, pe care l-a pregatit la formatia araba Al-Nasr.
"Rica nu merita acest tratament. Eu ii tin partea. Nu sint de acord cu felul in care procedeaza cei de la Steaua. Acum ma aflu in Italia, dar am urmarit meciul Valencia-Steaua. Lucrurile ar fi aratat altfel cu Rica in teren. Sint sigur ca ar fi fost util echipei. Remarc si faptul ca Rica are caracter. Il cunosc bine, asa ca stiu ce spun. E un lucru excelent ca vrea sa joace in Europa, si nu in Asia, ca altii", ne-a declarat ieri "Puriul".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.