Steaua a pierdut la Galati, dupa un meci in care a dat impresia ca poate cistiga la pas. Ocazii peste ocazii, ratari imense, dar si momente de cadere inexplicabila dupa golurile Otelului. Mai presus de toate, Steaua nu mai e ea. Pragmatismul s-a dus, blocul nu mai e compact, iar Carlos pare ca nu e singura problema. Dica a fost cel mai slab jucator al partidei, ratind sapte ocazii monumentale.

In alte conditii s-ar fi spus ca Steaua vine la Galati aureolata de parcursul din competitiile europene. O caruta de goluri luate de la Lyon si Real plus tratativele pentru tricouri au schimbat impresia generala. Asa ca lumea s-a inghesuit, dar fara sa se calce in picioare, iar respectul Otelului nu s-a transformat in teama si nici in resemnare ca anul trecut.

Steaua avea de demonstrat, peste toate, ca poate sa fie iar echipa care era intimpinata cu piine, sare, copii pentru autografe, telefoane cu Scooter Maria gata sa pozeze Maybach-ul si aclamatii pentru toata lumea. Chiar si pentru Carlos. Care, dupa suporteri, analisti si foste glorii, a reusit, in sfirsit, sa-l enerveze si pe Olaroiu, drept care l-a lasat pe banca.

Oli s-a mai suparat si pe cei care au facut istorie cu caracterizarile de genul "antrenor defensiv" si a trimis in teren patru atacanti. Si i-a iesit. Doar in planul estetic, pentru ca Steaua a ratat in prostie in prima repriza. Dica, Thereau, Badea, Dica, Dica, Thereau.

Lista celor care n-au nimerit poarta, desi au avut sanse imense. Dar Oli a uitat sa dea reset la marcajul zonal la cornere. Si Baciu sare ca Sergio Ramos, iar Cernea iese precum Carlos si e 1-0. Tocmai Baciu! Asta ca sa puna capat la speculatii. Dica, Dica, Dica, Dica... Lista pentru repriza a doua. Numai ca Thereau intrerupe sirul colegului de atac, accelereaza si trage, in sfirsit, cum trebuie.

Ar fi trebuit sa urmeze furia. In loc de asta, jocul a trenat si parea egalul perfect. Parea doar. Patrundere pe dreapta, sut in forta, Cernea respinge bine, in lateral, dar ceasul rau si pisica neagra fac ca acolo sa fie Jula. Acatistele s-au sters, firele de barba s-au descompus, toaca nu mai bate. Nici la ratarile imense din final.

Noul sistem de joc

Steaua a renuntat, cel putin pentru ieri, la sistemul 4-4-1-1, aliniind o formula inedita de echipa. Pe linga inovatia incercata putin in partida cu Real Madrid, Nicolita fundas dreapta, Olaroiu, la Galati, a avut patru oameni preocupati de ofensiva, Oprita si V. Badea pe cele doua flancuri, Thereau virf impins, in timp ce Dica aparea in atac din linia a doua. Fundasii galateni se desfaceau foarte mult pentru a-i putea marca pe primii trei, Dica aparind singur, in numeroase rinduri, in fata lui Vitca.

PETRE GRIGORAS: "In prima repriza putea fi 4-0 pentru Steaua, dar ratarile fac parte din joc si sint bucuros ca s-a terminat asa"

MARIUS BACIU: "N-am mai dat gol de multi ani in Romania. Este un sentiment ciudat sa inscriu impotriva Stelei, dar, pe de alta parte, ma bucur. Sint convins ca stelistii isi vor reveni"

Au intrat banii in conturi

Dupa materialul din Sport Total referitor la fotbalistii care-si cereau drepturile dupa victoria cu Dinamo Kiev, banii promisi de patronul Stelei, cei 20.000 de dolari, au intrat simbata in conturile jucatorilor. Conform declaratiei lui Gigi Becali, care a spus ca a mai dat el 2.000 de dolari dupa ce a platit impozitul aferent, suma neta a fost de 16.000 de dolari.

Gigi aclamat, Meme injurat

Inainte de inceperea partidei de la Galati, cei doi oficiali ai Stelei prezenti la tribuna oficiala, Gigi Becali si Mihai Stoica, au fost intimpinati in moduri diferite de catre spectatorii prezenti in tribuna. Daca primul a fost aplaudat, scandindu-i-se si numele, cel de-al doilea a fost huiduit indelung de fanii galateni. Mihai Stoica a fost nevoit, pina la urma, sa se aseze pe un scaun care-l ferea de ochii spectatorilor.

COSMIN OLAROIU: "Am primit primul gol pe o greseala defensiva, am revenit si ne-am descoperit, incercind sa cistigam. Am avut si multa nesansa. Nici accidentarile, nici criticile nu m-au determinat sa fac echipa asta"

GIGI BECALI (inainte de meci): "O sa batem cu 5-0 pe Otelul"

GIGI BECALI (dupa meci): "Asta este fotbalul, trebuie sa te lupti din primul pina in ultimul minut. Daca n-o faci, isi bate joc de tine"


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.