Sandra Izbasa a adus prima medalie pentru Romania la Campionatele Mondiale de gimnastica, de la Aarhus. Sportiva legitimata la clubul Steaua a cucerit bronzul la individual compus, insa medalia se putea transforma lejer in argint, daca arbitrii nu o scoteau campioana mondiala pe italianca Vanessa Ferrari. Romanca a inceput destul de modest concursul, primind doar 14,225 puncte la paralele. Treptat, eleva antrenorului Nicolae Forminte a recuperat, pentru ca, in final, sa prinda ultima treapta a podiumului.

O evolutie apreciata a avut si cealalta romanca prezenta in concursul individual, Steliana Nistor, care a ocupat pozitia a patra. "A fost un concurs strans si am avut emotii mari, dar am reusit sa mi le stapanesc si sa am exercitii bune. Ma simt un pic nedreptatita, dar concursul e concurs si nu-l pot comenta eu", a declarat Sandra, dupa cucerirea bronzului. Competitia a adus, totodata, si prima nemultumire generala in ceea ce priveste modul in care arbitrii noteaza evolutia gimnastilor, dupa codul de punctaj care a intrat in acest an in vigoare.

Interesant este ca, in preziua desfasurarii concursului la individual compus, presedintele FR de Gimnastica, Adrian Stoica, isi manifestase neincrederea in maniera de arbitraj si in "prieteniile" care influenteaza nota finala. Iar vorbele sale s-au adeverit la concursul feminin, acolo unde italianca Vanessa Ferrari a cucerit titlul mondial, dupa ce a primit o nota foarte mare la barna, 14,900, in ciuda faptului ca a cazut de pe aparat in timpul exercitiului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.