Giulestenii au fost singurii care au adus puncte, dupa 0-0 cu Paris Saint-Germain in grupele Cupei UEFA. Daca avansam un loc, Liga lui Mitica va avea trei reprezentante in Champions League

Chiar daca Steaua a pierdut net confruntarea cu Real Madrid din grupele Ligii Campionilor, Dinamo a stat si Rapid nu a reusit decit un egal contra francezilor de la Paris Saint-Germain, Romania se situeaza in continuare pe prima pozitie in clasamentul coeficientilor, cu un avans consistent fata de principalele forte continentale. Tara noastra a acumulat in acest sezon opt puncte, in timp ce Spania a strins 5,857, iar Italia 5,785 puncte.

In clasamentul general, in care sint cuantificate rezultatele din ultimii cinci ani, Romania se mentine pe pozitia a saptea, la mai bine de un punct de Portugalia. Cu lusitanii ne batem pentru ca, din 2008/2009, sa aliniem trei echipe in Liga Campionilor, dintre care doua direct in grupe, si alte trei in Cupa UEFA. Avantajul romanilor este insa ca toate cele trei echipe bucurestene au ramas in competitie, in timp ce spaniolii mai merg doar cu patru dintre cele sase formatii care s-au aliniat la startul acestui sezon.

Parizienii s-au aparat cu sase fundasi

Singura "performera" a acestei etape, Rapid, a ramas cu regretul ca, in fata unei formatii impunatoare mai degraba prin nume, a ratat cele trei puncte pe teren propriu, de cele mai multe ori vitale tinind seama de formatul competitiei. "Raminem cu amaraciunea faptului ca in urma unui joc foarte bun nu am cistigat cele trei puncte. Am intilnit un adversar puternic, care, totusi, in prima repriza, a stiut sa joace cu sase fundasi fara sa ii fie rusine. Este un rezultat de egalitate care ne da sperante de calificare, dar care ne atrage atentia ca trebuie sa obtinem o victorie sau doua remize in meciurile din deplasare, cu obligatia de a cistiga meciul cu Mlada de acasa", a sintetizat antrenorul Razvan Lucescu meciul de simbata seara, in care giulestenii au dominat in cea mai mare parte a timpului, ceea ce se pare ca le-a ocupat prea mult timpul si n-au mai avut ragaz si pentru ocazii reale de gol.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.