Organizatorul turneului de tenis de la Madrid ii vede mai tehnici pe ilustrii predecesori ai elvetianului, Sampras, Laver si Rosewall

Ion Tiriac a reusit SA concentreze la Madrid valori ale tenisului mai mari decit la un turneu de Grand Slam, disponibilitatea fizica a celor mai bine clasati sportivi in clasamentul ATP determinind prezenta lor la Mastersul din capitala Spaniei.

Sahul si tenisul

Numarul vedetelor a atras ca un magnet interesul presei pentru acest turneu, iar omul de afaceri roman, detinatorul drepturilor de organizare, se afla si el in centrul atentiei, cel putin in saptamina derularii concursului. Desi se bucura de prezenta pe zgura a lui Roger Federer, sportiv care de aproape trei ani este pe primul loc in lume, Tiriac nu este impresionat in mod deosebit de "ceasornicul din Basel", el spunind intr-o conferinta de presa organizata alaturi de presedintele ATP, Etienne de Villiers: "Rod Laver, Ken Rosewall, Pete Sampras… Toti acestia erau, din punct de vedere tehnic, peste Roger Federer. De altfel, tenisul practicat pe vremuri era mult mai lent, iar partidele se disputau, tactic, aproape ca unele de sah", a spus romanul, care regreta vremurile cind se punea accent pe virtutile cu racheta si nu prima, ca in zilele noastre, viteza de joc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.