Transferul lui Radoi. Lista echipelor interesate de-a lungul timpului, conform surselor oficiale sau mai putin oficiale de la Steaua sau de pe linga Steaua: Inter, Milan, Palermo, Torino, Bayern München, Borussia Dortmund, Deportivo, Atletico, iar, mai nou, trei sferturi din Premier League, in frunte cu Arsenal, Portsmouth sau Bolton.

Meciul cu Real Madrid. Sarbatoarea Romaniei. Luni, Gigi Becali: "Dineu oficial? Sa ma vad cu Calderon, Malderon, ala? Ma duc daca vreau eu, nu din obligatie". Ieri. Hotelul Marriott. Dineu oficial, de la care Gigi n-avea cum sa se eschiveze. Discutii. Apoi, declaratii in fata presei. Vorbeste Calderon despre vesnicele transferuri ale Stelei spre strainatate: "Este adevarat, am discutat in perspectiva, exista posibilitati".

Diplomatia nu e chiar atuul patronului din Ghencea. "Zi-i, ma, sa spuna despre ce e vorba!", il invita el pe translator. Boss-ul de pe Bernabeu zimbeste si se decide: "Da, ne-am inteles. E vorba de Mirel Radoi. Totusi, e nevoie si de acordul conducerii tehnice. Noi, administratia, sintem de acord". Soc. Fara groaza. E rindul lui Gigi. Mindru: "Ne-am inteles. E vorba de un imprumut pe sase luni, timp in care sa ii plateasca un milion salariul. Dupa aia, e optiune de cumparare de 10 milioane de dolari. E posibil sa ni se dea si noua un jucator, ceva, la schimb. Mai mult nu zic, ca iar spuneti voi ca e inventia lui Becali".

Se uita spre presedintele Madridului, care aproba zimbind. Cam asta a fost. Si acum, ce s-a intimplat, de fapt. La discutii, Gigi i-a propus lui Calderon sa-l ia pe Radoi. A fost vorba nu de sase luni, ci de un an imprumut. "Imi dai si tu un jucator de la tine si, daca iti convine de Mirel, dai banii pe el", i-a spus Becali lui Calderon.

"E posibil", a zimbit spaniolul, care l-a invitat imediat la Real-Barcelona, iar Gigi a acceptat. Caramba!

ZIARUL MARCA: " Radoi ar putea ajunge in iarna la Madrid pe 12 milioane de dolari. Dar trebuie sa mai vrea si Capello."

Achizitii cumpatate

Ramon Calderon, actualul presedinte al madrilenilor, are alte principii decit Florentino Perez, predecesorul sau, cel despre care s-a scris ca a aruncat cu banii fara sa obtina rezultate. Calderon incearca sa impuna o noua politica financiara la Real, una care sa tina seama de valoarea adevarata a jucatorilor doriti pe Santiago Bernabeu. Gruparea spaniola i-a transferat in aceasta vara pe Emerson, Cannavaro si Mahamadou Diarra, jucatori care evolueaza pe aceleasi posturi pe care poate juca si Mirel Radoi.

MIREL RADOI: "Orice jucator ar vrea sa evolueze impotriva Realului. As fi putut sa joc in retur, dar exista un risc si nu cred ca ar fi fost frumos din partea mea sa ocup locul unui coleg care poate alerga mai mult decit mine. Transferul meu la Real este mai degraba un acord verbal. Cel putin pentru moment."