Istoria intilnirilor dintre echipele romanesti si spaniolii lui Real Madrid tinde sa le dea sperante ros-albastrilor.
Real a intilnit in cinci editii ale cupelor europene formatii din Romania, reusind, de fiecare data sa treaca mai departe. Interesant este faptul ca doua echipe romanesti au reusit sa invinga marele Real: FC Arges si Dinamo, dar nu este mai putin adevarat ca renumele spaniolilor nu ajunsese atit de departe, incit sa fie numiti "galactici".

Echipa spaniola a trecut de ambele formatii, nu inainte de a pierde in fata amindurora, la Bucuresti, cu 1-2, respectiv 0-1. In editia 1972-1973 a CCE, spaniolii treceau de FC Arges, dupa 1-2 si 3-1. Trei ani mai tirziu, madrilenii eliminau, in aceeasi competitie, pe Dinamo, dupa 0-1 in tur si 4-1 in retur. Nici Baia Mare sau Poli Timisoara nu s-au lasat mai prejos, reusind sa scoata cite un rezultat de egalitate, pe teren propriu: 0-0 in Cupa Cupelor, respectiv 1-1 in Cupa UEFA. Singurul succes pe pamint romanesc al spaniolilor dateaza din editia 1963-1964 a CCE, cind Dinamo pierdea cu 1-3, la Bucuresti.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.