Valoare. Mihai Popescu este cel care inchide poarta campioanei Romaniei in meciurile din Liga Nationala, in vreme ce Rudi Stanescu pare sa se concentreze pe meciurile din Liga Campionilor

HCM Constanta a strans mult din dinti in ultimii doi ani cand auzea numele "Steaua". Dobrogenii au pierdut un titlu in favoarea dinamovistilor, iar cei care le-au scos banii din buzunare au fost chiar stelistii. Deunazi, detinatorii titlului si Cupei Romaniei s-au razbunat, prin victoria din Liga Nationala, 27-26 (14-14). Doua au fost cheile meciului: psihicul extrem de puternic al grupului din Constanta si evolutia portarului Mihai Popescu. Aflat cumva in umbra titularului Rudi Ionut Stanescu, Misu e un tip blajin, care intra in poarta de regula la aruncarile de la 7 metri. Pe care reuseste de multe ori sa le pareze. In meciul contra Stelei, antrenorul Lucian Rasnita l-a trimis in teren cand echipa gazda era in dificultate. Mihai Popescu a facut un meci formidabil, a inchis poarta celor de la HCM si a i-a scos din mana pe cei mai in forma jucatori stelisti, Mazilu, Voina si Sania. Cei doi, Stanescu si Popescu, formeaza familia Escu, asa cum li se spune la antrenament.

Familie de sportivi

Mama lui Mihai a jucat baschet, tatal lui a fost portar la Pitesti. Fratele sau, mai mare cu 3 ani, la fel, doar ca s-a operat de varicocel. Cand a revenit, nu s-a putut concentra, ii era frica sa nu fie lovit, asa ca a jucat apoi extrema. S-a lasat de handbalul de performanta, iar acum isi ia masteratul in Educatie Fizica si Sport.

Ochit de Rasnita, adoptat de Omer

Mihai Catalin Popescu are 21 ani si e originar din Gaiesti. "Sunt nascut la Gaiesti, am jucat handbal la Pitesti. Pe vremea cand participam la un baraj de promovare, m-a vazut domnul Rasnita, care m-a recomandat celor de la Constanta. Prin 2003, cred. Am aflat ca vine si domnul Omer, stiam ca aici se face performanta, asa ca am semnat pentru Constanta".

Nu-i place sa tipe cineva la el

Popescu si Stanescu, sau largit familia Escu, prin cooptarea altor trei jucatori: Soldanescu, Saulescu si Giotoiu, chiar daca ultimul n-are celebra terminatie Escu. "Cu domnul Omer m-am inteles foarte bine, stia cum sa se poarte cu mine, ca si domnul Rasnita. Nu-mi place sa tipe cineva la mine. Si eu, si Rudi suntem linistiti, semanam foarte mult si ne completam reciproc. El este cel mai bun portar din Romania, are experienta mai mare decat mine, dar sper sa-l intrec", a povestit portarul care are deja in palmares doua titluri si doua cupe ale Romaniei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.