Dupa o partida cu doua reprize distincte, Olanda a invins la limita Albania (2-1) sub ochii selectionerului Victor Piturca si ai secundului Stefan Iovan, prezenti la Amsterdam. Batavii au jucat bine pina la pauza si prost dupa reluare. Van Persie a marcat patru goluri in ultimele trei meciuri pentru nationala

Portocala Mecanica si-a reluat pozitia de lider al grupei dupa o partida in care a trait periculos ultimele 25 de minute. Inaintea confruntarii, Van Basten declara ca "Albania este din aceeasi categorie cu Belarusul". Cum ii invinsese pe ex-sovietici cu 3-0, selectionerul batav se gindea sa renunte la un fundas pentru a da mai multa forta liniei de mijloc dar, spre norocul lui, a renuntat la acest plan riscant.

Omul partidei a fost din nou Robin van Persie, care face singur uitate numeroasele accidentari cu care se confrunta Van Basten in compartimentul ofensiv. Virful lui Arsenal l-a inlocuit fara probleme pe Dirk Kuyt in pozitia de atacant central si a fost implicat in ambele faze de gol. A marcat cu un sut puternic din centrul careului dupa o combinatie superba a colegilor sai si a centrat periculos in fata portii, obligindu-l pe nefericitul Dede sa-si invinga propriul portar.

Desi limitati per ansamblu, albanezii au avut forta necesara sa ameninte serios poarta lui Van der Sar in citeva rinduri si raidurile lor in terenul advers au scos in evidenta neintelegerile dintre fundasii batavi, care au lasat uneori impresia ca se calca reciproc pe picioare. Dallku a lovit transversala (46) dupa o cursa fara marcaj pe banda dreapta si aceasta ocazie a anuntat golul oaspetilor.

Curri a redus diferenta in minutul 67, profitind de degringolada din apararea olandezilor. In ciuda unui joc pe contre in ultimele minute, nici una dintre echipe nu a mai reusit sa inscrie.

Victorie chinuita

Stephane Gillet, portarul Luxemburgului, crede ca Bulgaria si Romania sint echipe mai periculoase decit Olanda. "Cunosc jocul celor doua: mizeaza pe viteza si tehnica spre deosebire de olandezi" a declarat jucatorul luxemburghez inaintea meciului de aseara, cistigat de Bulgaria multumita primului gol marcat pentru nationala de fundasul Tunchev.

Tot Kornilenko

Belarusul a tremurat serios pentru victorie in meciul cu Slovenia. Oaspetii au intrat in avantaj la pauza (2-1). Repriza a doua a fost cistigata fara dubii de belarusi, prin dubla lui Kornilenko, cel care marcase si in Ghencea, si golul rezervei Korytko.

GRUPA G

Belarus - Slovenia 4-2
Kulchy 23, Kornilenko 52 si 60, Korytko 85 / Cesar 24, Lavrici 43
Luxemburg - Bulgaria 0-1
Tunchev 26
Olanda - Albania 2-1
Van Persie 15, Dede 42 - autogol / Curri 67

CLASAMENT

1. Olanda 4 3 1 0 7 2 10
2. Bulgaria 4 2 2 0 7 3 8
3. Romania 3 2 1 0 7 3 7
4. Belarus 4 1 1 2 7 10 4
5. Slovenia 3 1 0 2 4 7 3
6. Albania 3 0 1 2 3 6 1
7. Luxemburg 3 0 0 3 0 4 0


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.