Decizie. Judecatorii au hotarat, ieri, sa redeschida dosarul penal in care fostul impresar Giovani Becali este acuzat de santaj si talharie cu circumstanta agravanta si in care, initial, el fusese scos de sub urmarire penala! Daca va fi deferit instantei, Giovani risca o condamnare de pana la 20 ani de inchisoare

In acest dosar, giurgiuveanul Constantin Anton s-a plans Parchetului ca Giovani Becali l-ar fi talharit de 41.000 de dolari si 80 de milioane de lei, in timpul unei partide de poker. Procurorii au stabilit insa, intr-o prima faza, ca nu sunt suficiente probe pentru a-l trimite pe fostul impresar in fata judecatorilor.

Anton a contestat rezolutia Parchetului la Tribunalul Bucuresti, iar instanta s-a pronuntat ieri. Verdictul: dosarul se va intoarce la Parchetul Buftea, cu propunerea de incepere a urmaririi penale impotriva lui Ioan Becali! Magistratii tribunalului considera, asadar, ca exista elemente care sa contureze comiterea de catre fostul impresar a doua infractiuni, respectiv talharie (art. 211 alin1 lit. b) cu agravanta pe timp de noapte si santaj (art. 194 lit. 1). Potrivit legii penale, Becali are posibilitatea sa atace decizia de ieri cu recurs.

Becali a scapat de curand de o plangere similara

Din dosar reiese ca prima data cand s-au intalnit la poker, intr-un club din Baneasa al impresarului, Constantin Anton a pierdut enorm de multi bani, plus o masina. Pentru a recupera-o, giurgiuveanul a cerut revansa, iar Giovani i-a acceptat. Anton si-a recastigat banii si in plus! El afirma insa ca nu a fost lasat sa plece cu banii respectivi, timp de doua ore fiind amenintat de miliardar si bodyguarzii sai. Anton a cedat atunci, dar s-a dus la Politie si l-a reclamat pe Becali.

"Averea" a dezvaluit, in exclusivitate, intr-un numar trecut (vezi facsimil), ca Giovani a fost implicat si intr-un alt scandal similar, dupa ce a pierdut o suma de bani la table, intr-o camera a Hotelului Intercontinental. Presupusa victima a depus o plangere la Politie si Parchet pentru lovire si sechestrare impotriva omului de fotbal, dar si-a retras intre timp actiunea. Becali a scapat astfel de un al doilea dosar penal.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.