Ieri s-a efectuat tragerea la sorti pentru turul al treilea al cupelor europene la handbal masculin. In Cupa Cupelor, Dinamo Bucuresti va evolua in compania formatiei Sporting Lisabona, iar Steaua MFA, in Cupa EHF, va avea ca adversar echipa elvetiana Grasshoppers Club Zurich, ambele echipe urmand sa dispute primele partide pe teren propriu. In Challenge Cup se vor intalni Kaustik Volgograd - CSM Medgidia si Tbilisi - UCM Resita. Toate partidele tur se vor disputa pe 4 sau 5 noiembrie, returul fiind programat pe 11 sau 12 noiembrie.

Intr-un interviu acordat cotidianului "Curentul", presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a declarat ca doar echipa UCM Resita se poate considera norocoasa, deoarece gruparea din Tbilisi "nu poate pune probleme resitenilor, baietii nostri avand 70% sanse de calificare".

In schimb, celelalte trei echipe romanesti "vor trebui sa transpire serios pentru calificarea in turul superior". Fosta glorie a handbalului romanesc considera ca Steaua MFA si Dinamo au "48% sanse, deoarece joaca, din pacate, primul meci pe teren propriu, in timp ce sansele formatiei CSM Medgidia sunt de 52%, dobrogenii jucandu-si calificarea in fata propriilor suporteri".

Presedintele FRH opineaza ca "Steaua va avea probleme, deoarece Grasshoppers nu mai este o echipa elvetiana, ci una multinationala". De aceeasi parere este si antrenorul detinatoarei Cupei EHF, Vasile Stanga, acesta declarand ca formatia sa are 60% sanse de calificare. Cred ca am picat cu cea mai puternica adversara din cele posibile, dar am incredere ca ne vom califica".

Contactat de "Curentul", antrenorul dinamovist Stefan Constantin a declarat ca nu stie "inca nimic de portughezi; astept casetele pentru a-i studia". Insa, stiut fiind faptul ca Sporting a jucat si cu HCM Constanta anul trecut, aceasta nu poate fi "decat o echipa valoroasa". Tehnicianul lui Dinamo are si unele indisponibilitati, printre care Purcarea (disjunctie de umar) si Grosu (entorsa de glezna), sperand insa ca "toti jucatorii sa fie apti 100% intr-un timp cat mai scurt, chiar daca unele accidentari sunt de durata mai indelungata". Obiectivul "cainilor rosii" este titlul national si primavara europeana, urmand ca "primele pentru meciurile din cupele europene sa fie discutate, probabil, inaintea partidelor". Stefan Constantin spera ca "toate echipele romanesti sa aiba un parcurs cat mai lung in Europa, iar una din aceste echipe sa fie Dinamo".

HCM Constanta "va fi, indiscutabil, performera din acest sezon in cupele europene", crede Cristian Gatu, acesta fiind foarte increzator in victoria campionilor Romaniei in meciul cu nemtii de la Kiel, pariind chiar "in particular, cu prietenii", pe un triumf. Urmatoarea partida a HCM-ului in Liga Campionilor va fi "un meci de meci, un spectacol adevarat, demn de competitia in care evolueaza baietii nostri. Sunt impresionat de parcursul lor de pana acum". Daca germanii de la Kiel vor pleca invinsi de la Constanta, HCM "va lua o optiune serioasa pentru optimile Ligii". Aceasta partida este deosebit de importanta pentru handbalul romanesc, intrucat "rezultatul acestui meci ne va da un diagnostic exact al locului in care se afla handbalul nostru", afirma presedintele federatiei.

Cristian Gatu este increzator si in nationalele noastre reprezentative care au "grupe de calificare usoare", dar acestea trebuie sa "abordeze fiecare partida cu atentie sporita, pentru a evita o surpriza neplacuta, de genul celei oferite de baieti anul trecut".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.