Chiar daca a spus ca un prieten i-a recomandat sa-si inregistreze numele la OSIM, pentru a nu avea surprize, Gigi Becali isi depusese cererea inca din anul 2004, atunci cind Victor si Ioan Becali s-au opus din rasputeri pentru a nu-si pierde afacerile ce purtau acest nume. Tribunalul Bucuresti urmeaza sa decida soarta brandului "Becali"

Ieri, patronul Stelei declara: "Numele Becali si marca Becali vor fi puse numai la lucruri mari sau lucruri nobile: Banca Becali, televiziunea Becali, ziarul Becali, medicamente Becali". Insa lucrurile nu stau chiar atit de simplu. Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci primise inca de acum 2 ani o cerere pentru inregistrarea numelui "Becali", insa Giovani si Victor Becali, cei care au afaceri cu numele pe care voia sa-l inregistreze patronul Stelei, au contestat decizia.

Daca nimeni nu facea acest lucru in termen de sase luni, OSIM putea acorda drepturile de folosire a marcii verbale lui Gigi Becali. Acesta, de altfel, i-a actionat in justitie pe cei doi veri ai sai, acum totul raminind o problema la latitudinea justitiei, sectia civila de la Tribunalul Bucuresti urmind sa dea un verdict pe care OSIM trebuie sa-l puna in aplicare. Lovitura de imagine pe care o pregatea latifundiarul din Pipera, aceea de a construi un spital cu numele sau, se pare ca nu se va mai realiza.

Gigi Becali, prezent aseara intr-o emisiune la National TV, a si recunoscut ca actiunile sale, pornite din inima, devin la un moment dat niste posibilitati pentru a mai atrage electorat de partea sa. Daca Tribunalul Bucuresti ii va acorda dreptul lui Gigi Becali sa foloseasca numele "Becali" asa cum doreste el, ca un brand, atunci in toate clasele, cele 45, care intra la categoriile produse si servicii, poate fi folosit numele patronului de la Steaua.

Restaurante, hoteluri, cazinouri, fabrici de cojoace, toate pot purta numele de "Becali" in titlu. Asta vreme de zece ani, perioada in care cel ce detine o marca verbala trebuie s-o reinregistreze la OSIM.

Nu detine marca "Becali"
Purtatorul de cuvint al OSIM limpezeste lucrurile

Sport Total: Domnul Gigi Becali a declarat ca a devenit posesorul marcii "Gigi Becali". Este adevarat?

Valeriu Geambazu: Nu, domnul Gigi Becali nu este posesorul marcii "Gigi Becali". Este adevarat ca dinsul a depus in data de 28 septembrie 2004 o cerere pentru a deveni posesorul marci "Becali" si nu "Gigi Becali", dar aceasta decizie a fost atacata.

De catre cine si pe ce motiv?

Domnii Ioan si Victor Becali, ca reprezentanti ai firmelor Becali Sport si Becali&Popescu. Dinsii au invocat, conform legii, folosirea numelui propriu, fara prenume, alte elemente figurative sau scriere stilizata si atingerea drepturilor altor persoane care poseda acelasi nume.

Si acum ce urmeaza?

Domnul Gigi Becali a atacat in instanta pe data de 5 octombrie 2006 verdictul Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci si, in functie de decizia tribunalului, acesta va primi sau nu dreptul de folosinta al marcii "Becali". Cred ca patronul Stelei nu are sanse sa cistige, deoarece cererea verilor dinsului este una justificata.

Fara Salgado

De la Madrid vin vesti amestecate. Dupa Ronaldo, si Antonio Cassano si-a reluat pregatirile alaturi de restul trupei lui Capello. Asta in timp ce spaniolul Salgado nu a terminat sedinta de pregatire, pentru ca a suferit o intindere. Nici Reyes nu s-a antrenat normal, el efectuind doar alergari usoare.

Doar 3.500 de bilete

Desi initial Steaua a solicitat 10.000 de bilete, iar spaniolii au spus ca nu pot garanta mai mult de 5.000, Steaua poate conta, deocamdata, pe Santiago Bernabeu, doar pe 3.500 de suporteri. Directorul executiv al Stelei, Valeriu Argaseala, a explicat: "Am solicitat 10.000 de bilete, pentru ca in jurul Madridului exista o mare comunitate de suporteri, dar cred vom primi maximum 5.000".

Au intors-o din condei

Dupa ce la meciul nationalei disputat pe Ghencea, contra celor din Belarus, au fost distruse de fanii echipei oaspete 15 scaune, oficialii Stelei se asteapta ca FRF sa achite contravaloarea acestora. Numai ca, in urma cu doua zile, patronul Stelei declarase: "Da, s-au distrus citeva scaune. O sa platim si o sa le punem la loc". Se pare ca atacurile lui Mircea Sandu in directia fanilor Stelei a dus la schimbarea de optica a oficialilor stelisti.

Filiala PNG la Castellon

Aseara, la National TV, patronul Stelei, Gigi Becali, a marturisit ca a primit o cerere din Spania, acolo unde romanii din Castellon vor sa-si faca o filiala a PNG. Motivul e legat de alegerile ce vor avea loc in aceasta tara, atunci cind romanii vor avea drept de vot la alegerile locale, ei putind chiar instaura un primar roman in comunele unde sint mai multi decit spaniolii.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.