Mai multi oficiali au confirmat pentru Sport Total ca oameni din anturajul lui Gica Popescu ar fi recurs la o anumita practica in cursa pentru sefia FRF: cumpararea voturilor cu 5.000 de euro bucata! Baciul a acceptat sa discute despre acest nou scandal, lasind senzatia ca stie mai multe. Marturia fostului international pare a fi o arma cu doua taisuri.

Sport Total: Salut! Te-am sunat...

Gica Popescu: ... Stiu de ce m-ai sunat. Sa-ti dau o replica in legatura cu declaratiile lui Ionut Lupescu din ziarul vostru. Sa stii ca nu comentez nimic.

De ce?

Pentru ca nu vreau scandal. Ionut a spus multe si, pina la urma, poate spune ce vrea el. Eu ma opresc aici.

Nu doar pentru asta te-am sunat. Mai multi presedinti de cluburi care au participat la alegerile din toamna trecuta ne-au confirmat ca ar fi existat practicile de care vorbeste Ionut Lupescu. S-a spus ca a costat in jur de 5.000 de euro votul si ca ar fi existat si o procedura anume ...

... Sa se jure pe copiii lor ca este adevarat ca am umblat eu cu sacosele cu bani in campania electorala. Pai, daca as fi facut lucrul asta crezi ca m-as mai fi dus prin tara, sa iau la pas toate orasele si sa vorbesc cu oamenii?! Stateam in fata televizorului si cumparam voturile cu bani!

Problema sta in felul urmator: cei de care am pomenit nu au spus ca tu ai fi facut aceste lucruri, ci ca oameni din anturajul tau ar fi venit cu ideea. Unul dintre numele vehiculate este cel al lui Giovani Becali, fostul tau impresar.

Nici pomeneala. In campania electorala nu cred ca am discutat mai mult de doua ori cu Giovani. Dar sa mi-l aduceti pe cel care a spus asta. Lasati zvonurile, pentru ca si eu aud multe zvonuri, dar nu le dau crezare.

Nu au fost doar niste zvonuri. O sursa ne-a dezvaluit informatia, iar alte trei ne-au confirmat-o. Una singura a spus ca ar fi auzit si ea despre aceste practici de la niste cunoscuti. Nu sint doar simple zvonuri.

Bine, atunci adu-mi tu o persoana care a luat bani de la Gica Popescu. N-ar trebui sa va jucati cu lucrurile astea, daca nu aveti dovezi. Va spun eu ca nu o sa gasiti, deoarece nu aveti cum sa stiti voi mai bine ca mine. Dar am si eu o intrebare. De ce nu scrieti ca si din partea cealalta s-au dat bani? Nu pot sa cred ca nu ati auzit si astfel de zvonuri! Scrieti si ca s-au dat bani si de catre tabara cealalta. De ce nu o faceti?

Gica, pina la declaratiile lui Ionut Lupescu, urmate de confirmarile oferite de oameni de fotbal sub protectia anonimatului, nu stiam nimic de astfel de practici.

Dragii mei, voi nu stiti nimic din ce s-a intimplat atunci si de ce am pierdut eu acele alegeri. Daca m-as apuca sa vorbesc, ati avea de scris doi ani de zile. Va spun eu sigur. Dar nu vreau.

Din ce cauza?

Pentru ca nu am nevoie de scandal. Vreau liniste. Chiar daca vorbesc de bine pe cineva se gaseste vreunul sa ma critice. Asa e in tara asta. Si mai e un lucru: eu, spre deosebire de altii, am onoare. Mare onoare. M-am luptat cu Mircea Sandu, a cistigat omul, ce sa mai fac acum?! Il las in pace, pentru ca asa au iesit alegerile. Am spus-o si atunci, o repet si acum: a pierdut fotbalul. Si cu asta am spus tot.

Giovani a fost "strategul"?

Cel care ne-a dezvaluit strategia secreta a lui Popescu l-a scos, totusi, oarecum, de sub spectrul vinovatiei pe Gica. "Stiu ca nu el a pus la cale aceasta metoda de a aduna voturi. Totul a fost planuit de persoane aflate in jurul sau. Nu pot sa spun daca Popescu a stiut sau nu despre aceste lucruri", afirma sursa noastra. Se stie ca personajul cel mai apropiat de Gica Popescu in momentul alegerilor de la FRF era Giovani Becali.

5.000 de euro, tarif general?

Citiva conducatori de club afirma ca tabara lui Popescu era dispusa sa plateasca voturile.

Cabina de vot. Buletin roz si doua variante de urmat pe el: Sandu sau Popescu. Ce alegi, draga presedinte de club? Sandu inseamna continuitate, orice am intelege prin continuitate. Gica Popescu, dupa cum dezvaluie citiva dintre cei care au votat in noiembrie 2005, nu reprezenta doar noutatea, ci si prosperitatea. Imediata! Adica 5.000 de euro cash.

Lupescu declara in numarul de ieri al Sport Total ca Gica Popescu cara sacose cu bani in timpul alegerilor. Beneficiar al raminerii lui Sandu in fruntea FRF, Ionut nu a dorit insa sa explice concret aceasta afirmatie. Ne-a lamurit, totusi, tot ieri, unul dintre votantii de atunci, care a dorit sa-si pastreze anonimatul: "Mi s-a propus sa votez pentru Popescu ca voi avea de cistigat. Stiu multi dintre presedinti de oferta lui Gica. 5.000 de euro pentru vot".

Respectivul ne-a dezvaluit ca banii erau platiti insa doar daca ar fi fost prezentata o dovada prin care se certifica faptul ca votul a fost favorabil lui Popescu. Modalitatea de a o produce era una simpla si inedita. "Fiecare dintre cei care acceptau, trebuiau sa fotografieze buletinul de vot cu un telefon mobil dotat cu camera digitala", sustine sursa noastra, care a continuat, afirmind ca aceste dovezi inca exista: "Unii au salvat pozele. Stiu eu ca unii dintre noi au inca pozele in memoriile telefoanelor!".

Trebuie spus si ca existenta acestei strategii a fost confirmata si de alti citiva conducatori.

102 VOTURI...
... a obtinut Gica Popescu la alegerile pentru presedintia FRF, in timp ce Mircea Sandu, a cistigat avind 187 de votanti de partea sa


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.