Modificarile aduse ieri la legea sponsorizarii interzic cu desavirsire trecerea banilor de la societatile cu capital de stat in sectorul privat, astfel ca bugetele locale, companiile miniere sau Loteria vor da goluri la bugetul fotbalului

Fotbalul occidental se joaca pe bursa si are surse de finantare dintre cele mai diverse, iesind de multa vreme din sfera influentelor bugetare, care au ramas sa se ocupe doar, in unele locuri, de infrastructura. In Romania, exista cluburi care au finantari 100% private, dar cele mai multe au ramas legate ombilical de autoritatile locale sau sint vasale fostilor mamuti industriali.

De ieri insa, sponsorizarile din bani publici nu vor mai putea fi acordate persoanelor juridice cu capital privat, precum cluburile de fotbal, si persoanelor fizice care desfasoara activitati cu scop lucrativ, potrivit unor modificari propuse de senatorul PD Mariu Marinescu la acest act normativ. Initiatorul a explicat, in motivarea proiectului sau, ca miza demersului este de a se stopa sponsorizarea din bani publici a cluburilor de fotbal ori a unor persoane fizice autorizate precum avocatii, medicii sau farmacistii.

"N-are Copos bani?"

Propunerea legislativa urmeaza sa fie promulgata, dupa ce a primit si girul Camerei Deputatilor. "As vrea sa va spun ca anul trecut sponsorizarile de la institutiile statului s-au cifrat la aproximativ 150 de milioane de euro, iar cu acesti bani se puteau construi 10 mii de case pentru sinistrati. Ce, Copos nu are bani sa sponsorizeze Rapidul? Are. De ce sa mai ia si de la stat?", ne-a declarat Marinescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.