Chiar daca partida dintre Romania si Belarus a avut loc in urma cu doua zile, reactiile oficialilor la atitudinea suporterilor fata de "tricolori" continua sa apara. Presedintele FRF, Mircea Sandu, a dat vina pe "declaratiile belicoase" ale conducatorilor de cluburi, ale antrenorilor si ale jucatorilor din Liga I, care au "bagat dihonia" in suporterii din Bucuresti.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca principalul motiv pentru atitudinea ostila a suporterilor din Bucuresti de la meciul Romania - Belarus, scor 3-1, il reprezinta comportamentul nepotrivit al conducatorilor de club, al antrenorilor si al jucatorilor din Liga I. "Jucatorii au dorit sa joace din nou in Bucuresti, pe un stadion modernizat, dar din pacate nu s-a putut moderniza si gradul de suport pentru jucatorii nationalei care joaca pentru echipele Rapid si Dinamo. Pentru ca este inadmisibil ca Dani Coman sa fie bombardat cu pietre de galeria Stelei la meciul nationalei. Aceasta este o problema care vine de la comportamentul conducatorilor de cluburi si de la declaratiile belicoase ale antrenorilor si jucatorilor. Noi am avut suporteri in Bucuresti, dar disputele astea dintre conducatori, antrenori si jucatori a bagat dihonia de tot in ei", a precizat Mircea Sandu.

Oficialul FRF a precizat ca "tricolorii" isi doresc ca pe durata partidei sa fie incurajati, indiferent de situatia echipei din acel moment, iar la sfarsitul meciului pot sa aplaude sau sa-i huiduie pe jucatori. "Jucatorii nu cer decat ca la final sa fie aplaudati, huiduiti sau injurati, dar pana atunci sa fie incurajati. La finalul meciului sa se traga linie. Dar daca-l iei pe Coman din minutul 5 cu pietre, atunci el nu se mai poate concentra la meci. Ar trebui sa aiba atentie distributiva, sa nu-i vina vreun bolovan in cap", a adaugat Mircea Sandu.

Presedintele FRF crede ca cei de la Comisia de Disciplina ar trebui sa ia masuri impotriva jucatorilor care fac scandari injurioase la indemnul galeriilor, insa pentru ca acest lucru sa fie posibil trebuie ca arbitrii de rezerva sa scrie in raportul de joc. "Aceste sloganuri scandate de jucatori nu le fac deloc cinste. Atat ei, cat si conducatorii si antrenorii transmit mai departe tribunei aceste lucruri si nu este bine. Arbitrul de rezerva trebuie sa ia primele masuri, sa scrie in raportul de joc pentru ca jucatorii sa fie sanctionati de Comisia de Disciplina si la fel trebuie sa faca si observatorul", a adaugat oficialul FRF.

Timisoara, cea mai buna varianta?

In ceea ce priveste locul de disputare a urmatoarelor meciuri pentru "tricolori", Mircea Sandu nu stie care ar fi cea mai buna varianta, insa este convins ca in provincie nationala Romaniei va fi primita mult mai bine decat la Bucuresti. Oficialul FRF a prezentat mai multe locatii in care s-au facut investitii la stadioane, insa infrastructura oraselor care nu beneficiaza de aeroporturi este sub normele UEFA.

Cea mai agreata varianta de disputare a meciurilor nationalei pare a fi Timisoara, dupa cum a declarat si selectionerul Victor Piturca, insa si acolo ar putea aparea probleme din cauza ostilitatii publicului la adresa lui Mircea Sandu. De asemenea, la Craiova, suporterii ar putea avea aceeasi reactie la adresa oficialului FRF, iar alte orase care ar mai putea asigura un numar mare de suporteri la meciuri nu dispun de conditii optime pentru disputarea unei partide internationale.

Poate ca ar fi mai bine ca "tricolorii" sa se gandeasca la cum vor obtine calificarea la Euro 2008 si sa uite de huiduielile si injuraturile suporterilor, pe care le vor auzi pe orice stadion din tara.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.