Fernando Alonso (Renault) a castigat ieri pentru prima oara in cariera Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka, facand un pas aproape decisiv pentru cucerirea celui de-al doilea sau titlu mondial in Formula 1. Pilotul spaniol a fost ajutat foarte mult de faptul ca germanul Michael Shcumacher (Ferrari) a fost tradat de motorul masinii tocmai in momentul in care se afla in fruntea cursei si mai erau de acoperit 17 tururi de circuit.

Campionul mondial en titre a repurtat cel de-al 7-lea succes al sau din acest sezon si, totodata, primul din luna iunie, de la Marele Premiu al Canadei. Plecat de pe locul 5, spaniolul a reusit o cursa foarte buna si s-a apropiat la 5 secunde de Michael Schumacher cand motorul masinii Ferrari a explodat. Pilotul iberic are nevoie de un singur punct in ultima cursa a anului, programata peste doua saptamani la Interlagos (Brazilia) pentru a castiga cel de-al doilea sau titlu mondial consecutiv. Pentru a reusi o rasturnare de ultim moment a situatiei, Schumacher are nevoie de o victorie si, totodata, trebuie sa se roage ca spaniolul sa nu intre in puncte.

La sfarsitul Marelui Premiu al Japoniei, Fernando Alonso fost urmat de brazilianul Felipe Massa (Ferrari) si de italianul Giancarlo Fisichella. In clasamentul pilotilor conduce Fernando Alonso, cu 126 puncte, urmat de Michael Schumacher (116 p) si de Felipe Massa (17 p), iar ierarhia constructorilor este condusa de Renault (195 p), pe locul doi se afla Ferrari (186 p) si pe trei McLaren-Mercedes (105 p).

Michael Schumacher admite ca lupta e incheiata

La sfarsitul cursei din Japonia, germanul Michael Schumacher a admis ca lupta pentru titlul mondial al pilotilor este in acest moment incheiata. "Este clar ca lupta pentru campionatul mondial al pilotilor este decisa. Nu vreau sa merg in Brazilia sperand intr-un abandon al adversarului meu. Eu nu vreau sa castig asa", a declarat pilotul echipei Ferrari la sfarsitul cursei din Japonia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.