Misiune imposibila. In momentul de fata, stadionul din Soseaua Stefan cel Mare nu indeplineste nici macar normele pentru meciuri de Cupa UEFA. Chestorul Marcel Popescu da insa 80 la suta sanse proiectului de renovare a arenei pentru Liga Campionilor

Postura de lider autoritar si, implicit, spectrul Champions League a adus, pe langa multa bucurie, si o mare problema la Dinamo, cea a stadionului. Construita in urma cu mai bine de 50 de ani, arena din Soseaua Stefan cel Mare e departe de exigentele forului continental. Propunearea lui Gigi Becali de a juca in Ghencea a pus si mai multe paie pe foc. In acest moment s-a scos de la naftalina un proiect de modernizare aprobat in 2001, dar din care
s-a realizat foarte putin. Evident, din lipsa de fonduri. "La club vine anual o subventie din bugetul statului. Aceasta insa abia acopera 30-35 la suta din necesar. Din aceasta cauza, nu s-a construit foarte mult din ceea ce ne propusesem. Am primit insa asigurari ca de aceasta data banii vor veni. Lucrarile la tribuna I vor incepe in cel mai scurt timp. In acest moment, cred ca sunt 80 la suta sanse ca stadionul Dinamo sa poata gazdui meciuri de Liga Campionilor in 2007", a declarat presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu.

Proiecte peste proiecte

De la Revolutie incoace, prin birourile de la Dinamo s-au tot vehiculat proiecte de modernizare a arenei. Actualul plan a fost elaborat si aprobat inca din 2001, dar s-a facut foarte putin. Daca oficialii "alb-rosiilor" vor infaptui minunea in doar zece luni, atat cat mai este pana la inspectia finala de la UEFA, stadionul va avea o capacitate de 25.000 de locuri, prin inaltarea substantiala a tribunei a II-a. Totodata, este prevazuta o parcare supraetajata, care ar trebui construita din banii clubului de fotbal. Tabela de marcaj va fi si ea schimbata cu una ultramoderna, operatiune care se va realiza pana la sfarsitul acestui an, conform spuselor lui Marcel Popescu. Costurile totale ale acestui proiect se ridica la peste 7 milioane de euro.

Cerinte stricte

Una dintre exigentele UEFA se refera la sponsorii Ligii Campionilor, pentru care trebuie sa existe minimum 300 de locuri acoperite. La acestea se adauga locurile alocate echipei adverse. Salile de conferinte pentru Champions League Club si Champions Legue Team sunt si ele obligatorii. O alta problema o reprezinta parcarea. Este necesara modernizarea vestiarelor, dar si marirea capacitatii la masa presei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.