Derby-ul grupei G de calificare la Campionatul European ce va fi gazduit in anul 2008 de Austria si Elvetia se disputa la Sofia, unde Bulgaria intalneste Olanda. Un meci care ne priveste in mod direct si pe noi, deoarece se infrunta practic principalele noastre contracandidate la calificarea la turneul final. In acest sens, vom fi in aceasta seara fanii olandezilor, pentru ca o victorie a elevilor lui Marco Van Basten la Sofia coroborata cu o victorie a noastra in fata bielorusilor ne-ar face sa le luam fata vecinilor de la sud de Dunare in clasament.

Selectionerul Bulgariei, Hristo Stoicikov, se arata insa increzator in forta elevilor sai. Fostul castigator al Balonului de Aur sustine ca jucatorii bulgari nu au de ce sa se teama de olandezi, care, chiar daca au castigat ambele jocuri disputate pana acum in preliminarii (cu Luxemburg si Belarus), nu mai este la fel de tare ca inainte de Campionatul Mondial.

"Nu cred ca trebuie sa ne fie teama de Robben, Van Persie sau Kuyt. Daca te uiti la lotul nostru se poate vedea ca si noi ii avem pe Berbatov, Martin Petrov, Stilian Petrov, Valeri Bojinov. Avem si noi o echipa foarte talentata care poate sa invinga Olanda", a declarat Stoicikov, care a mai mentionat in final ca vizeaza cucerirea tuturor celor trei puncte in confruntarea cu batavii, dar recunoaste ca n-ar fi dezamagit nici de un egal, pentru ca ar mentine intacte sansele de calificare ale Bulgariei la Campionatul European.

De partea cealalta, omologul lui Hristo Stoicikov, Marco Van Basten, are destule probleme pe cap. S-a certat atat cu Van Nistelrooy cat si cu Van Bommel, jucatori reprezentativi in nationala Olandei, conflict din care tehnicianul a iesit putin cam sifonat. Astfel, dupa ce ambii fotbalisti au declarat ca nu vor mai veni la echipa nationala atat timp cat ea va fi antrenata de Van Basten, majoritatea ziaristilor batavi i-au sarit in cap fostului atacant al echipelor Ajax Amsterdam si AC Milan. Asa ca Marco van Basten e oarecum obligat sa invinga in Bulgaria pentru a le inchide gura contestatarilor sai. Care, pe zi ce trece, devin tot mai multi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.