Dinu Gheorghe a renuntat ieri la functia de presedinte executiv al Rapidului, lasind un con de umbra asupra cauzelor care l-au determinat sa ia aceasta decizie

Un inceput al tensiunilor dintre Dinu Gheorghe si George Copos nu exista. In realitate, cei doi nu s-au aflat niciodata in relatii cordiale, insa ruptura s-a accentuat odata cu numirea lui Grigore Sichitiu in functia de director tehnic, fostul antrenor al Sportului fiind vazut ca un posibil inlocuitor al presedintelui giulestean.

Dupa partida din Stefan cel Mare, Dinu Gheorghe l-a instiintat pe patronul Rapidului ca intentioneaza sa renunte la functia pe care o ocupa, principalele motive fiind stresul si oboseala. Lucrurile au ramas insa nelamurite pina ieri, cind acesta a absentat de la sedinta Consiliului de Administrat ie, iar Constantin Tampiza, unul dintre actionari, l-a contactat telefonic pentru a-l intreba ce se intimpla.

Fostul sef al vamilor i-a confirmat acestuia faptul ca a luat hotarirea irevocabila de a demisiona din pozitia de pre- sedinte executiv al giulestenilor, stirea devenind oficiala. La scurt timp a aparut si confirmarea lui George Copos, care a declarat:

"Dinu Gheorghe a venit, luni, la mine, putin spasit, dupa infringerea cu Dinamo, si mi-a spus ca a obosit si nu mai poate. Il inteleg, asta este viata. Orice om care pleaca de la Rapid este o pierdere. Daca mai ramine ac- tionar, cel mai bine stie dinsul".

Principalul finantator al giulestenilor a tinut sa precizeze ca pentru moment atributiile pre- sedintelui vor fi preluate de Constantin Zotta, devenit director general, desi acesta a prelungit starea de confuzie, declarind ca ramine in continuare secretar general, urmind sa aiba doar citeva atributii in plus.

Razvan a semnat pentru inca doi ani

Cutremurul plecarii lui Dinu Vama de la Rapid nu a racit relatiile dintre Razvan Lucescu si George Copos. Mai mult, cei doi s-au inteles ieri pentru un nou angajament. Daca anul trecut dupa demiterea tehnicianului, Dinu Vama a fost solidar, la rindul lui prezentindu-si demisia, ieri, lucrurile s-au petrecut diferit.

In aceeasi zi in care presedintele a anuntat ca renunta la postul sau, Lucescu jr. si-a prelungit contractul. Desi timp de mai multe luni negocierile s-au purtat pentru un salariu de 300 de mii de euro pe sezon, ieri, cei doi au ajuns la un numitor comun, antrenorul urmind sa fie remunerat cu 500 de mii de euro in urmatorii doi ani.

Patronul din Giulesti a declarat ca nu exista motive pentru ca Razvan sa paraseasca formatia de sub Grant. "In noul sau contract pe care l-am discutat azi a vrut sa aiba si o clauza suplimentara de continuitate. Razvan are un caracter deosebit, este un om la care tin foarte mult", a spus oficialul. Conform patronului feroviarilor, actionarii Rapidului trebuie sa puna la bataie aproape trei milioane de euro pentru a consolida bugetul clubului.

"Trebuie sa discutam si contractele citorva jucatori, pentru ca, din pacate, lucrurile nu sint in ordine. Ma refer la Maftei si la alti jucatori care, in comparatie cu nou-venitii, au contracte mai mici. Mai trebuie sa scoatem din buzunar citeva milioane de euro, in asa fel incit sa asiguram un buget bun pentru club", a dezvaluit oficialul.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.