Cutremurul declansat in aceasta vara in urma intercepta rilor convorbirilor telefonice ale mai multor persoane din fotbal s-ar putea sa aiba replici neasteptate. Procuratura din Roma a preluat de la Procuratura din Napoli stenograma interogatoriului fostului arbitru Gabriele Mazzoleni si incearca sa descopere eventuale ilegalitat i comise in timpul sezonului trecut, care nu a facut subiectul unor cercetari amanuntite pe baza carora s-au pronuntat sanctiuni impotriva unor cluburi ca Juventus, AC Milan, Fiorentina, Lazio sau Reggina.

De aceasta data, in vizor sint presiunile la care au fost supusi arbitrii din partea diferitilor conducatori si in special din partea GEA World, firma de impresariat controlata de familia lui Luciano Moggi, fostul director general al lui Juventus. Noile investigat ii au la baza un caz concret. Fostul central Mazzoleni a dezvaluit ca i s-a sugerat sa arbitreze in favoarea gazdelor partida Lazio - Cagliari contind pentru etapa a 21-a a sezonului trecut. „Eram fericit, pentru ca era un meci important.

Dar cel care mi-a dat vestea mi-a spus: „Iti recomand Lazio, pentru ca s-au tot plins in ultima vreme. Esti un baiat inteligent, intelegi tu...", povesteste fostul arbitru. Mazzoleni sustine ca, in ciuda sfaturilor, a arbitrat corect, iar rezultatul final si evenimentele din timpul partidei ii sustin varianta. Meciul s-a terminat 1-1, cu doi jucatori laziali eliminati.

"N-am avantajat nici o echipa, iar la final am fost feliciat de observator. Numai ca raportul sau a fost modificat ulterior si, pe aceasta baza, mi s-a spus ca nu mai am ce cauta in arbitraj", a declarat Mazzoleni.

Paparesta, absolvit

Arbitrul Gianluca Paparesta, suspendat pentru opt luni din cauza implica rii in scandalul Calciopoli, se poate intoarce pe gazon. Pentru ca autoritat ile au decis sa-i ridice suspendarea, Paparesta va putea arbitra chiar in urmatoarea etapa de campionat, programata pe 15 octombrie.

Collina risca suspendarea

Procurorul Marcello Cardona a solicitat ca fostul mare arbitru italian sa fie audiat de tribunalul sportiv in legatura cu scandalul Calciopoli. Pierluigi Collina ar fi vinovat pentru relatiile avute cu managerul lui AC Milan, Leonardo Meani, lucru interzis in cazul arbitrilor. O decizie in acest caz va fi luata pina la sfirsitul lunii. Collina, care este membru in Comisia de Arbitri a UEFA, risca o suspendare de doi ani.

Pariuri ilegale?

Autoritatile au reluat si cerceta rile asupra pariurilor facute de fotbalisti. Doisprezece juca- tori se afla in atentia autorita- tilor: Buffon, Maresca, Iuliano si Chimenti (Juventus), Iaquinta, Clamps, Jankulovski si Di Michele (Udinese), Kalac (Perugia), Abejon (Cagliari) si deja suspendatii Flachi si Carrozzieri (Sampdoria). Procurorii analizeaza conturile bancare ale acestora si incearca sa afle daca jucatorii amintiti au pariat pe meciurile echipelor proprii. Operatiunile ar fi fost inlesnite de agenti de pariuri, care foloseau firme fantoma sau din strainatate pentru a ascunde identitatea pariorilor.