"Italienii" nostri de la echipa nationala se arata a fi destul de suparati. Dupa ce Adrian Mutu a refuzat sa mai dialogheze cu reprezentantii presei, afectat fiind de "scandalul Grosu" - ospatarul care sustine ca a fost batut de jucatorul Fiorentinei in cantonamentul reprezentativei de la Mamaia, inaintea meciului cu Bulgaria - a venit si randul lui Cristian Chivu sa-si exprime nemultumirea fata de mass-media autohtona. Concret, capitanul "tricolorilor" a declarat ieri ca presa din tara noastra a exagerat atunci cand a sustinut ca el este des criticat de ziaristii italieni pe motiv ca ar fi iesit din forma si le-a recomandat in acest sens jurnalistilor romani sa apeleze la un traducator de limba italiana.

Vrea sa demonstreze ca nu e iesit din forma
Cristi Chivu a tinut ieri sa precizeze ca presa italiana nu a scris ca ar fi iesit din forma, asa cum s-a vehiculat dupa meciul Valencia - AS Roma (2-1), din Liga Campionilor. "Presa din Italia m-a criticat pentru un singur meci, pentru faptul ca am alunecat intr-o faza care a influentat rezultatul unui joc. A fost insa o critica in sens constructiv si nu una hilara, cum a preluat-o mass-media din Romania. Daca nu aveti traducatori care sa inteleaga bine limba italiana, va recomand sa va luati unul. Asta pentru a nu mai rastalmaci cuvintele si a induce astfel lumea in eroare. Eu stiu cine sunt si ce pot. Stiu ca pot sa si gresesc cateodata, dar asta nu inseamna ca sunt iesit din forma", a afirmat Chivu.

Totodata, fundasul echipei AS Roma a mentionat ca "am venit la echipa nationala a Romaniei cu o ambitie mult mai mare, deoarece doresc foarte mult sa demonstrez ca aceia care sustin ca sunt iesit din forma gresesc".

Selectionerul l-a laudat pe Radu Stefan

In perspectiva meciului de sambata, cu Belarus, Victor Piturca nu are, cel putin deocamdata, dureri de cap. Dupa cum a precizat selectionerul ieri, toti jucatorii din lot sunt apti din punct de vedere medical si concentrati suta la suta asupra partidei cu reprezentativa lui Hleb. Totodata, Piturca a tinut sa-l laude pe dinamovistul Radu Stefan pentru modul in care acesta s-a integrat in lotul "tricolor": "Radu Stefan s-a integrat foarte bine in atmosfera de la lot. Imi place ca are personalitate, ceea ce este foarte important si denota ca poate ajunge un mare fotbalist. Eu unul cred ca asa va fi".

Si capitanul Chivu l-a remarcat pe tanarul sau coleg de la nationala, pe care l-a caracterizat drept "un jucator tanar si valoros, care acumuleaza deocamdata experienta si are nevoie de meciuri internationale pentru a creste. Este un fotbalist de viitor, are foarte multa personalitate, calitate care il va ajuta mult in viitor. E bun pentru varsta lui si, in plus, il ajuta si faptul ca are un fizic impunator".

In privinta adversarilor nostri in lupta pentru calificarea la Europenele din 2008, Victor Piturca este de parere ca o victorie a Olandei in meciul cu Bulgaria ar avantaja echipa Romaniei, in timp ce Chivu a opinat ca ar fi bine sa castigam toate partidele pentru a nu mai depinde de alte rezultate. Selectionerul a adaugat ca Olanda, Bulgaria si Romania raman singurele echipe cu pretentii la primele doua locuri din grupa, dar o victorie a Belarusului la Bucuresti sau un succes al Albaniei in fata Olandei ar putea schimba situatia.

Nu in ultimul rand, selectionerul a mai tinut sa precizeze ca si-ar fi dorit ca Dorinel Munteanu sa ramana la CFR Cluj: "Imi pare rau ca Dorinel a plecat de la Cluj. El formase un grup valoros la CFR, cu rezultate foarte bune. Conducerea CFR-ului o sa regrete in timp. Nu vad de ce venirea lui la FC Arges l-ar impiedica sa revina la echipa nationala. Depinde doar de el, baietii il asteapta".

Gaev - titular cu Romania

In partida cu Romania, poarta echipei din Belarus va fi aparata de Vladimir Gaev, goal-keeper-ul liderului din Liga I, Dinamo. Asta deoarece titularul de drept al acestui post, Vasili Hamutovski (o alta cunostinta a noastra din perioada in care a evoluat la Steaua) s-a accidentat si a parasit lotul. "Din punctul meu de vedere, nu e nici bine, nici rau. Gaev este un portar bun, a aparat in ultima vreme la Dinamo si a facut-o in general bine, chiar daca a mai comis si cate o gafa", a comentat selectionerul Piturca acest aspect.

"Nu intereseaza pe nimeni ce spune Ganea"

In legatura cu "cazul Ganea", Victor Piturca n-a mai dorit ieri sa faca nici o apreciere. "Ma intereseaza doar sa castigam meciul cu Belarus. Nu intereseaza pe nimeni ce spune Ganea, este doar problema lui ce afirma", s-a limitat sa declare antrenorul nationalei Romaniei despre acest subiect. La randul sau, Ionel Ganea si-a mai imblanzit si el tonul dupa criticile vehemente facute zilele trecute la adresa selectionerului, pe care l-a numit, printre altele, "o lady, o domnisoara care nu are curajul sa-ti spuna ce si cum in fata". De aceasta data, atacantul dinamovist a precizat doar ca doreste sa aiba o discutie intre patru ochi cu Victor Piturca, in care sa lamureasca problema dintre ei.

Mutu - laudat pe site-ul Fiorentinei

Adrian Mutu are deja o imagine foarte buna la Fiorentina. Cel putin asa lasa sa se inteleaga un articol aparut ieri pe site-ul "fiorentina.it", in care internationalul roman este laudat pentru randamentul avut in jocurile disputate in campionatul italian. "Antognoni, Baggio, Rui Costa, sunt de ajuns aceste trei nume pentru a vedea efectul pe care il produc amintirile despre jocul lor asupra poporului viola, pentru a intelege neostoita pasiune a Fiorentinei pentru numarul 10. Cine imbraca acest tricou nu poate fi un jucator precum ceilalti. Dribling, fantezie, viziune a jocului, un sut dibaci si o picatura de sanatoasa mandrie alcatuiesc un jucator cu numarul 10 spre deosebire de unul obisnuit. La Florenta, in acest chinuit sezon, se pare ca am gasit unul. Vorbim, evident, de Adrian Mutu. In aceste prime partide, fostul jucator de la Juve si Chelsea a fost cel mai constant ca randament si cel mai periculos in faza ofensiva, semn al unei mari maturitati fotbalistice.

Imprevizibilul roman a demonstrat inca de la inceput ca este cel care s-a remarcat la Parma, jucatorul care innebunea apararile adverse si era cumparat cu greutatea lui in aur de <> lui Abramovici. Acum, Florenta este casa sa, noua sa patrie, care i-a dat posibilitatea de a bucura nu numai tifosii viola, dar si pe orice iubitor al fotbalului cu fazele sale fenomenale. Daca am tine mortis sa-i gasim un defect numarului 10 de la Fiorentina, am putea zice ca este, poate, un pic cam egoist", se arata in articolul semnat de Luca Bargellini.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.