Desi actionarii nu doreau sa-l lase singur pe Cristi Borcea la Nyon, din cauza ghinionului sau proverbial la tragerea la sorti, pina la urma urna le-a desemnat adversari deosebit de puternici. Bayer Leverkusen, FC Bruges, Besiktas si Tottenham nu ii sperie insa pe actionarii ciinilor.

"E un prilej bun sa ne testam fortele. E pregatirea pentru anul viitor, cind vom juca in Liga. Mai ales in meciurile de-acasa trebuie sa speram. Sa vedem daca vom face fata", a sunat declaratia circumspecta a lui Vasile Turcu. La final, optimismul a iesit, pina la urma, la suprafata:

"Avem valoare sa ne calificam. Trebuie sa ne luptam si sa aducem puncte pentru Rom
Dragos Savulescu a comentat si el: "O sa putem sa ne masuram fortele cu echipe puternice. E bine si din punct de vedere financiar ca jucam cu nume mari". Antrenorul Mircea Rednic crede despre grupa B, in care este echipa sa, ca e cea mai puternica din tot tintarul: "Eu zic ca e cea mai tare. E echilibrata si are format ii de valoare. Daca trecem de ea, nu ne mai oprim decit in finala!".

Tehnicianul crede, totusi, ca dracul nu e chiar atit de negru pe cit pare. "Pe Bruges ii cunosc bine si nu sint de speriat. Besiktas, dupa ce a plecat nea Mircea Lucescu, nu se regaseste, termina doar pe 3-4. Nici celelalte nu sint chiar in forma. Iar apoi, ginditi-va, se uita si ei in clasamente si vad ca Dinamo e lider. Se tem si ei de noi!", a spus Rednic.

Are prieteni la FC Bruges

Cea mai optimista declaratie ii apartine lui George Blay. "In Europa e mai diferit decit in campionat. Trebuie sa fim si mai inteligenti. Este o grupa grea, cu echipe tari. Daca ne vom califica? Cu siguranta!", a spus ghanezul. Fundasul a jucat multi ani in Belgia si o cunoaste bine pe viitoarea adversara, FC Bruges. "E o echipa buna, care in ultimii ani a terminat mai mereu pe locul doi in Belgia. Mai am prieteni acolo si ma cunosc cu multi dintre jucatori. Eu spun ca ii vom bate!", a incheiat africanul.

CLAUDIU NICULESCU: "Vor fi meciuri interesante. Desi multi vor spune ca sint nebun, cred ca ne vom califica si astfel vom ajunge in primavara europeana"

NICOLAE BADEA (presedinte CA): "Toate echipele pornesc cu sanse egale. Pentru noi e o posibilitate excelenta de a ne verifica valoarea in fata unor adversari de calibru"

Joaca pe Lia Manoliu?

Actionarii dinamovisti cauta stadion pentru Champions League. Pina atunci, oficialii cainilor iau in considerare sa joace meciurile de acasa din grupele UEFA pe alta arena. Este vorba de stadionul National, din doua considerente: gazonul mai bun si afluenta mai mare de spectatori care este asteptata si, deci, incasari mai mari pe bilete.

Amintiri cu FC Bruges

Belgienii sint singura formatie din grupa B a Cupei UEFA cu care Dinamo a mai jucat. ntilnirea a avut loc in sezonul 2002, iar ciinii au pierdut ambele meciuri, 1-3 la Bruges 0-1 la Bucuresti. Dubla cu FC Bruges a dus la demiterea din functia de antrenor a lui Cornel Dinu. Singurul gol dinamovist dublei din preliminariile Champions League a fost inscris de Dan Alexa.

GRUPA B

Bayer Leverkusen
FC Bruges
Besiktas Istanbul
DINAMO BUCURESTI
Tottenham

PROGRAM

Prima etapa: 19 octombie FC Bruges - Bayer Besiktas - Tottenham DINAMO sta
Etapa a doua: 2 noiembrie DINAMO - Besiktas Tottenham - FC Bruges Bayer sta
Etapa a treia: 23 noiembrie Bayer - Tottenham FC Bruges - DINAMO Besiktas sta
Etapa a patra: 29 noiembrie DINAMO - Bayer Besiktas - FC Bruges Tottenham sta
Etapa a cincea: 13/14 decembrie Tottenham - DINAMO Bayer - Besiktas FC Bruges sta