Cheia succesului. HCM Constanta a invins la Karvina cu patru sarbi si trei romani in echipa

HCM Constanta este prima formatie masculina de handbal din Romania care obtine o victorie in grupele Ligii Campionilor, de cand s-a adoptat actualul sistem. Antrenorul Lucian Rasnita (foto), care e si selectionerul reprezentativei noastre, explica simplu succesul de la Karvina, contra echipei locale Banik.

"Daca tot e sa intram in Uniunea Europeana, atunci jucam impreuna. Sarbi si romani. Limba handbal o stie toata lumea. I-am pregatit de maniera ca fiecare sa aiba responsabilitate, sa nu mai existe eu, ci doar noi. Fiecare are valoare individuala, dar suma valorilor trebuie sa dea o echipa. Am preluat echipa din 29 august, urmeaza o luna si jumatate de foc, cu meciuri in campionat si Liga Campionilor. E un prim pas. Succesul va veni cand vom depasi grupa", a spus Rasnita. El a si glumit pe seama timpului cat e plecat de-acasa: "Ai mei mi-au facut poze, si-au facut album, asa ca nu ma uita. Primele 100 de deplasari au fost mai grele, dupa care m-au iertat".

Portarul Rudi Stanescu, cel care a inchis poarta echipei campioane timp de 10 minute, era de-a dreptul fericit. "E succesul echipei, eu mi-am facut treaba. Cel mai infocat suporter, fiul meu, m-a vazut la televizor si m-a incurajat permanent. Am vorbit cu el la telefon si m-a felicitat, ca toti colegii si antrenorii", a spus Stanescu. HCM Constanta joaca azi, de la 17.00, contra formatiei locale Poli Izometal.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.