Hotarat lucru, scrima romaneasca pare sa fi intrat intr-un regres total. Ca asa stau lucrurile o demonstreaza recentul campionat Mondial de la Torino, unde Mihai Covaliu, fost campion olimpic la JO de la Sydney 2000, a ocupat doar locul 9 in proba de sabie, dupa ce in optimile de finala a fost invins de polonezul Mateusz Gorkis, cu 15-14.

Aurul a fost adjudecat de rusul Stanislav Pozdniakov, care l-a invins in finala (15-11) pe ungurul Zsolt Nemcsik, in timp ce medaliile de bronz au revenit rusului Alexei Frosin (invins in semifinale de Pozdniakov cu 15-13) si coreeanului Won Woo-Young (intrecut in semifinale de Nemcsik cu 15-10). In acelasi concurs, Rares Dumitrescu a ocupat pozitia a 12-a (fiind depasit in optimi de francezul Boris Sanson cu 15-14), Florin Zalomir s-a clasat al 23-lea (dupa 11-15 in "16-imi", cu acelasi Sanson), iar Nicolae Alexandru Sireteanu a terminat pe 29 (intrecut in 16-imi de germanul Dennis Bauer, cu 15-8).

In proba de floreta feminin, titlul mondial a fost cucerit de italianca Margherita Granbassi, care a invins-o in finala pe celebra sa compatrioata Valentina Vezzali, cu 7-6. Medaliile de bronz au revenit unguroaicei Aida Mohamed (intrecuta in semifinale de Vezzali cu 15-3) si italiancei Giovanna Trillini (depasita de Granbassi cu 15-8). In ce priveste prestatia romancelor, Cristina Stahl a ocupat in final locul 13, pierzand in optimi in fata rusoaicei Iana Ruzavina (11-12), Cristina Ghita a terminat pe 29, pierzand in 16-imi, scor 10-13, la italianca Elisa Di Francisca, Daniela Tanase a incheiat pe 38 (2-15 in "32-imi" cu Cristina Ghita), iar Andreea Andrei s-a clasat pe 50.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.