Rednic si Razvan si-au aruncat o privire prin coltul ochilor. Era duelul rumegat de mult timp. Acum, pe teren. Si nici nu daduse bine ungurul startul meciului, cind a trebuit sa-si duca iar fluierul la gura. Printre injuraturile de la Sud si tribune si prin ignorarea totala a celor de la PCH, Zicu dribleaza si Margaritescu il da jos. Penalty clar. Nimeni nu contesta, nimeni nu vocifereaza. Deh, arbitru strain!

Badoi o pune la vinclu, si e deja 1-0 pentru Rapid. Razvan nu jubileaza. E mult prea devreme. Dar ceea ce urmeaza i-ar da dreptul. Maldarasanu si Lazar recuperaza impecabil, Karamyan isi sparge plaminii mai ceva ca trei Ze Kalanga la un loc, iar Zicu are o eleganta de prima-balerina de la Balsoi. Toate ideeile ciinilor se sparg in mingi lungi, pe care Maftei le deturneaza. Nici lui Claudiu nu-i mai ies loviturile libere.

Rednic se agita, dar e zadarnic. Nimic nu merge. De partea cealalta, se zburda ca dupa zece injectii cu eritropoetina. Nu ies mari ocazii, dar e 1-0 pentru Rapid, nu? Dinamo asteapta pauza, maica ranitilor dintotdeauna. Dar furia nu pare sa vina. Minutul 55. Intra Ganea. Stadionul se ridica in picioare si aclama. Stiu ei ce stiu. Si totul se schimba. Rezultatul? Pulhac o ia de nebun pe stinga, centreaza si... ghiciti cine e la capatul pasei. Evident, Ganezul.

1-1. Coman il mai opreste o data pe Niculescu, il opreste si a doua oara, dar Ze Kalanga e acolo. Primul gol pentru Dinamo, dar ce gol! Golul de 2-1. Apoi se face 3-1, cu Clau-gol la cirma, si povestea lui Dinamo merge mai departe.

In memoria lui Hildan

Inainte de inceperea partidei, cele doua echipe au tinut un minut de reculegere in memoria lui Catalin Hildan, pe 5 octombrie comemori ndu-se sase ani de la tragica disparitie a celui supranumit de suporterii dinamovisti unicul capitan. Hildan a decedat chiar pe terenul de joc, in urma unui atac de cord, iar de atunci una dintre peluzele stadionului Dinamo ii poarta numele.

Interes scazut

In mod surprinzator derby-ul de aseara nu a stirnit un interes atit de mare pe cit s-ar fi asteptat organizatorii. Astfel, la casele de bilete ale stadionului din Stefan cel Mare se mai puteau gasi bilete chiar si cu un sfert de ora inaintea inceperii partidei, la casa de la Peluza Catalin Håldan formindu-se o coada destul de mare. Unul dintre motive a fost probabil si pretul biletelor, mai mare decit de obicei, un tichet la peluza costind 15 RON, fata de numai 10 la meciul cu Steaua.

Malda, titular dupa sapte luni

Marius Maldarasanu a fost pentru prima oara titular dupa ce a revenit pe gazon in urma unei accidentari care l-a tinut departe de teren mai bine de sapte luni. Desi isi facuse reintrarea in echipa inca din etapa a sasea, la meciul Rapid - Vaslui, mijlocasul rapidist a reintrat in ritmul normal abia la meciul de aseara, cind a aparut in primul unsprezece in locul lui Grigore.

SCANDAL. Galeria giulesteana a intrat pe teren

Imediat dupa ce Claudiu Niculescu a inscris golul de 3-1 pentru Dinamo, suporterii giulestenilor au fortat gardul tribunei in care se aflau, reusind sa patrunda in apropierea portii dinamoviste. Fanii au intrat pina pe pista stadionului, incercind sa loveasca jucatorii cu obiecte dure. Totul s-a petrecut sub ochii jandarmilor, care au evitat sa actioneze in forta. Spiritele s-au calmat relativ repede.

S-a intretinut cu rapidistii

Desi inaintea disputei facuse o serie de declaratii taioase la adresa rivalilor din Giulesti, atacantul dinamovist Ionel Ganea nu a uitat cu desavirsire perioada petrecuta la echipa de sub Podul Grant. Ganea s-a intretinut inainte de incalzire cu jucatorii din vechea garda a Rapidului, respectiv Maldarasanu si capitanul alb-visiniilor, Vasile Maftei. Ganezul a avut ocazia perfecta de a se razbuna, marcind golul de 1-1, pe care l-a celebrat ironic in fata galeriei rapidiste.

Copos, intre dinamovisti

Oficialii giulestenilor nu au stat la tribuna oficiala si au ales sa vada meciul de la tribuna I, populata exclusiv cu suporteri dinamovisti. George Copos, Dinu Gheorghe si Grigore Sichitiu n-au avut nici o problema, pina la golul de 2-1 marcat de Ze Kalanga, cind spectatorii de la tribuna I au avut o serie de scandari obscene la adresa patronului rapidist. Copos nu a mai suportat si s-a ridicat la un moment dat facind un semn de amenintare, insa incidentul s-a stins repede.

Greseli de ambele parti

Brigada ungara a avut o prestatie destul de modesta aseara. Daca la faza penalty-ului acordat pentru Rapid in debutul meciului totul a fost in regula, nu acelasi lucru se poate spune despre momentul in care, la 0-1, Danciulescu scapa singur spre poarta lui Coman, insa este oprit eronat pe motiv de ofsaid de asistentul de origine rom