Conform unor surse apropiate oficialilor stelis ti, Carlos Fernandes, goalkeeper-ul venit in februarie la Steaua, va fi vindut in aceasta iarna. O alta solu- tie ar fi incheierea contractului pe cale amiabila, Gigi Becali fiind hotarit sa scape de portarul portughez.

Acestuia i se imputa greselile grave facute in mai multe meciuri foarte importante, unele capitale. Astfel, Rapid, Middlesbrough, Liege sau Lyon sint citeva dintre bornele care l-au facut pe patronul Stelei sa se sature de Carlos.

Portughezul nu poate face fata tensiunii foarte mari din cauza faptului ca el nu are suficiente meciuri cu miza mare, fiind un anonim inainte de a prinde un contract la Boavista, acolo unde a fost mai mult al treilea portar. De altfel, inainte de a semna cu Steaua, el aparase numai 35 de meciuri in prima liga portugheza, la Boavista Porto ajungind dupa ce clubul sau precedent, Felgueiros, a dat faliment.

Cu doar 70 de meciuri ca profesionist, Carlos a fost vazut la TV Sport de managerul general al Stelei, Mihai Stoica, cel care l-a si dorit insistent pe acesta dupa plecarea lui Hamutovski, oferindu-i un salariu anual de 150.000 de euro.

Tranzactia s-a facut si pentru ca Boavista era intr-o pasa neagra din punct de vedere financiar si cei 600.000 de euro primiti pentru Carlos au fost imperios necesari. Mai mult, vazind insistenta cu care Steaua il dorea pe goalkeeper, lusitanii au mai inserat si o clauza in contract care le permite sa incaseze 20% dintr-un eventual transfer de la Steaua. In cazul in care Gigi Becali nu va reusi sa-l vinda, el pare decis sa-i rezilieze contractul.

Paraschiv are un baiat

Sorin Paraschiv a avut ieri un motiv de bucurie: sotia sa a nascut un baietel, pe care cei doi au decis sa-l boteze cu numele David Ioan. "Sper sa cistigam la Iasi, in special pentru el", a declarat stelistul. Altfel, francezului Cyril Thereau i-a fost respins apelul de reducere a suspendarii de doua etape, astfel incit el nu va putea fi folosit in meciul din Moldova. In schimb, Cosmin Olaroiu se va putea baza pe Mihaita Nesu, revenit dupa o suspendare.

Saban, la odihna

Israelianul Klemi Saban nu va juca duminica, in etapa a zecea a Ligii I, deoarece in tara sa natala are loc o mare sarbatoare la sfirsitul acestei saptamini. Yorn Kippur, sarbatoarea evreiasca, este atit de importanta incit fundasul stelist are in contract o clauza conform careia nu poate juca pentru Steaua nici un meci in aceasta perioada, indiferent de competitie.

Ghencea, interzisa ciinilor

Odata cu febra cautarilor unui stadion pe care Dinamo sa poata juca in Liga Campionilor, s-a avansat si ideea ca echipa alb-rosie sa joace pe Ghencea in cazul in care ar cistiga campionatul. Chiar Mircea Sandu a dat gir acestei idei, numai ca Gigi Becali a refuzat categoric orice discutie pe marginea ei, spunind ca "Dinamo nu va juca niciodata in Ghencea". De altfel, oficialii dinamovisti nici nu luasera in calcul aceasta varianta.

Gigi e incezator

Chiar daca echipa campioana e la sapte puncte in spatele lui Dinamo, Gigi Becali nu ascunde faptul ca spera ca echipa sa sa termine pe primul loc campionatul. Asta dupa ce spusese, imediat dupa partida cu Rapid, ca se multumeste si cu locul doi.

"Steaua poate fi cistigatoare la sfirsitul campionatului. Pai, poate sa fie dracu’ mai tare ca Dumnezeu. Dracul n-are picioare lungi, clacheaza. Sa vedeti duminica cum bate Rapid pe Dinamo cu arbitri straini", a declarat Gigi Becali. Tactica pe care se bazeaza patronul Stelei este una simpla, dar in directa colaborare cu divinitatea. "Nu poate merge dracul la infinit. Iti da, dar apoi vrea sa rida de tine si pac! Nu te mai duce la izbinda finala, iti da drumul de sus si cazi direct in cap. Pe asta ma bazez eu ca luam campionatul", a dezvaluit Gigi Becali.

CONFLICT. Nu-l iarta pe Mircea Sandu

Comisia de Disciplina a aminat, pentru 4 octombrie, discutarea memoriului depus de Mircea Sandu impotriva lui Gigi Becali, dupa ce patronul Stelei il acuzase pe presedintele FRF ca "a primit bani ca sa cistige altii campionatul". Becali a afirmat ieri ca "Mircea Sandu sta la sediul federatiei si asteapta sa vada ce pica". Chestionat asupra motivului pentru care presedintele FRF ar face acest lucru, patronul ros-albastrilor a spus: "Oftica lor e ca nu m-am acomodat cu sistemul, am spus nu aranjamentelor".

APRECIERE. Laude de la UEFA

Pentru organizarea partidei de miercuri seara, Steaua - Olympique Lyon, oficialii stelisti au primit felicitari de la UEFA. Gestul suporterilor, acela de a aplauda reusita a treia a francezilor, precum si sportivitatea lui Gigi Becali, care s-a dus in loja patronului Jean-Marie Aulas pentru a-l felicita, nu au ramas fara ecou. „Ne-au laudat cei de la forul suprem pentru organizare, publicul, au spus, a fost extraordinar", a declarat patronul Stelei.