Realism. La mai putin de 36 de ore dupa infrangerea cu Olympique Lyon, antrenorul Stelei a acceptat sa vorbeasca despre ultimul meci din Champions League

Buna ziua, v-ati revenit?

Da', ce, am fost cumva bolnavi?

Nu stiu, dar meciul a fost greu...

Ni l-am facut noi greu.

Ce i-a lipsit Stelei pentru a invinge Lyon?

Ne trebuia mai multa personalitate, trebuia de asemenea sa ne respectam mai putin adversarul si, mai ales, ar fi trebuit sa nu gresim atat de mult. La un asemenea nivel, greselile individuale nu ti le iarta nimeni. Mai ales cand intalnesti un asemenea adversar.

E de vina Carlos...

Nici vorba! A gresit, e drept, dar alta data a jucat foarte bine. Asa e viata, uneori mai faci si greseli. Meciul nu s-a pierdut pe mana portarului.

Daca scorul ramanea 0-0 la pauza, nu era altceva?

E drept, jucatorii aveau o alta motivatie, aveau de ce sa ramana agatati, ca sa zic asa. Eu sunt suparat pentru ca la pauza toti pareau resemnati ca vor pierde.

Cu Radoi ar fi fost altceva

Sa inteleg ca il regretati pe Radoi ...

Sigur, cu Mirel in teren era altceva. Personalitatea si caracterul sau foarte puternice puteau sa-i ajuta pe ceilalti sa depaseasca un moment dificil. Mie imi pare rau pentru ca, analizand datele tehnice, constat cu amaraciune ca Lyon a facut cel mai slab meci al sau in acest sezon. Nu ne-au fost net superiori nici la posesia mingii, nici la suturile spre poarta si nici la ocaziile de gol. De pilda, in partida lor cu Real Madrid au avut 20 de suturi la poarta si noua ocazii mari de gol. Asta demonstreaza ca tactic am jucat bine. Ne-au lipsit, repet, personalitatea si curajul.

A plans Bostina in vestiar, dupa meci?

Poftim?

Am citit intr-un ziar de sport ca ar fi fost deranjat de o declaratie a lui Gigi Becali si ca ar fi plans dupa meci...

Minciuni! Nu l-am vazut plangand nici pe Gabi Bostina, dar nici pe altii. Erau afectati de rezultat, dar nu plangeau. In privinta declaratiilor, fotbalistii nu aveau de unde sa stie imediat dupa meci ce a spus patronul echipei.

Ce jucator de la Olympique v-ati dori sa antrenati?

(Rade). Pe toti! OL este la acesta ora una dintre cele mai puternice echipe din lume. Este, de asemenea, foarte, foarte disciplinata. Toti jucatorii participa la ambele faze ale jocului, atac si aparare, si au o personalitate rar intalnita. Lor nu le pasa daca primesc un gol, uitati-va la meciul lor cu Lille, radeau si si-au vazut de jocul lor.

S-a vazut oboseala

Nici Abidal?

(Rade, iarasi). Pe vremuri, am vrut sa-l cumparam pentru Poli Timisoara, aveam nevoie de un fundas stanga. Vorbeam cu Emil (n.r. Rosianu, vicepresedintele Politehnicii), am dat chiar si un telefon la Lille, fostul lui club, dar ne-au raspuns ferm: stati cuminti, e cumparat de un an de Lyon! Iata unde a ajuns, titular la Olympique si la nationala Frantei, vicecampioana mondiala.

Alte regrete?

Am fost, de asemenea, foarte obositi. Etapa intermediara si ultimele doua meciuri jucate in inferioritatea numerica (n.r. - cu Rapid si Dinamo) au contat, din nefericire, enorm. Nu e numai cazul Stelei! Iata ce s-a intamplat in Champions League cu cele trei echipe italiene, care au jucat, de asemenea, la mijlocul saptamanii. Doar AC Milan a scos un punct. Si Carlo Ancelotti (n.r. antrenor Milan), si Luciano Spaletti (n.r. antrenor Roma), si Roberto Mancini (n.r. antrenor Internazionale) au acuzat starea de oboseala a jucatorilor si, indirect, sistemul competitional din Serie A. Daca e greu pentru asemenea echipe sa faca fata acestui program, cu loturile pe care le au, ce le mai pot eu reprosa jucatorilor mei?!


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.