Nu putem sa fim nici macar suparati. Cind joci cu Lyon, nu ajunge doar sa stii ca se asaza in 4-3-3, ca Fred e diabolic, ca Juninho are un sut de care se fereste toata Europa sau ca Malouda trebuie marcat la singe

Sint pur si simplu mai buni, vin parca din alta lume, din alt spatiu si din alt fotbal. Francezii au fost aplaudati de tot stadionul, lucru care se intimpla foarte rar in Ghencea.

"Intilnire de gradul III" este un film in care ne viziteaza extraterestrii. Ei stiu ce sintem, cum ne inmultim, cum pasam sau cum respiram, dar nu sint siguri de ce si cum simtim. Pentru ei, obisnuitii Ligii, avem un stil bizar, dospit aici, la Bucuresti, in zece ani de tacere. De aceea, au fost precauti atunci cind trebuie sa-i intilnim, pentru ca le parem imprevizibili.

La fel ca-n filmul lui Spielberg. Oricite casete video cu Steaua ar fi vazut, Tiago sau Juninho n-aveau cum sa afle cit de periculosi putem fi. Obisnuiti cu certitudini si tipologii galactice, s-au intrebat, poate, de ce joaca fotbal Lovin in loc sa mearga la nutritionist, sau unde se termina circul si unde incepe valoarea, in cazul lui Carlos.

Lyon avea un singur lucru palpabil: acel 4-1 de la Kiev, care le-a soptit ca e bine sa inceapa la viteza redusa. Olaroiu si-a jucat si el perfect cartea, ridici nd baricade si lansind mesaje gen "Stati cuminti! Si noi avem pistoale". Francezii si romanii s-au infoiat asa, unii la altii, vreme de 40 de minute, cu impresia ca notiunea de galactic ni se potriveste si noua.

Ariciul stelist se apara exact si totul parea ca merge, pentru ca le stiam jocul. Doar il stiam. A fost de ajuns sa le arate Carlos ca nu sintem totusi decit niste oameni care au aflat de curind ca extraterestrii din fotbal nu sint doar divertisment TV, ci chiar exista! O gafa urita a portughezului, care a parut ireala pe tabela stil Champions League, a facut ca visele noastre sa trosneasca intre rotile masinii venite din alta galaxie.

Apoi, ei au redevenit TGV-ul de Lyon, au mai marcat de doua ori si au fost aplaudati generos in Ghencea. Atunci, prin minutul 85, am aflat de ce sint ei francezi, iar noi doar francofoni.

L-au cucerit si pe Gigi!
Faza superba reusita de francezi la cel de-al treilea gol a pricinuit un fapt mai putin intilnit. Intreg stadionul a aplaudat demonstratia de fotbal oferita de Juninhno si compania. Mai mult, chiar Gigi Becali a iesit pe geamul lojei si a aplaudat, iar apoi a facut din umeri un gest sinonim cu "ce sa facem? Asta e!".

Tactica lui Banel

In repriza a doua, Abidal, accidentat la piciorul drept, a cerut inlocuirea. Pina ca gestul sau sa fie observat de banca tehnica a Lyon-ului, Banel Nicolita a avut o interventie dura la acelasi jucator, fapt ce a adus imediat inlocuirea fotbalistului francez.

Primul sut pe poarta

Diferenta dintre cele doua echipe s-a vazut si in raportul fazelor de poarta. Desi nici cei de la Lyon nu au avut foarte multe ocazii, Steaua a avut-o pe prima, prin Goian, in minutul 60. Mai mult, ros-albastrii au tras primul sut pe poarta de-abia in ultimul minut al jocului, la lovitura libera a lui Dica. Imediat dupa aceea, arbitrul a fluierat finalul.

La golul doi, 5 contra 11!

Cea de-a doua reusita a lui Olympique Lyon a venit la o lovitura de colt, la care Steaua se apara cu toata echipa. Desi in careul lui Carlos numarul francezilor era de doar cinci jucatori, pe cind Steaua avea 11, Tiago a reusit sa se inalte dintre trei fotbalisti romCRIS: "Am avut sansa, am beneficiat de trei ocazii si le-am fructificat pe toate. Steaua este o echipa foarte buna, care munceste mult si cauta cu agresivitate balonul. De aceea, orice meci de la Bucuresti va fi foarte, foarte dificil pentru orice echipa"

FLORIN LOVIN: "Imi pare rau ca n-am avut mai mult curaj. De asemenea, ar fi fost bine daca intram cu 0-0 la pauza, desi, cred ca tot ne-ar fi batut pina la urma. Sint o echipa foarte buna"


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.